Beatrijs Hulskes

Wout Boekeloo Plus

Dit kanaal is opgedragen aan onze vriendin Beatrijs Hulskes (3 januari 1959 - 19 juli 2006). Je vindt hier de diverse producties die Beatrijs gemaakt heeft. Beatrijs studeerde in Groningen aan de A.B.K. Academie Minerva van 1980 tot 1985. Daana regisseerde…


+ More

Dit kanaal is opgedragen aan onze vriendin Beatrijs Hulskes (3 januari 1959 - 19 juli 2006). Je vindt hier de diverse producties die Beatrijs gemaakt heeft. Beatrijs studeerde in Groningen aan de A.B.K. Academie Minerva van 1980 tot 1985. Daana regisseerde ze diverse tv-series voor de Nederlandse omroep. In 1991 begon ze samen met Mirjam van Veelen aan haar eerste onafhankelijke live-action film 'De Rivier Okkervil' die draaide op de internationale filmfestivals in Utrecht, St. Petersburg en Rotterdam. Hij werd aangekocht door het Stedelijk Museum te Amsterdam en werd vertoond on het Paleis der Schone Kunsten te Brussel.
In 2001 ging haar korte animatiefilm 'Aangeraakt door een Engel' in première. Deze autobiografische film vertelt het verhaal van de ziekte kanker die haar trof en de moeilijkheid er over te vertellen.
Beatrijs ontwikkelde een stijl waarin live action en fotos werden gecombineerd met getekende elementen die met hun felle kleuren een droomachtige sfeer oproepen. Deze stijl is ook te zien in haar DICHT/VORM film 'De zee, de zee, de zeeeee. Een korte film gebaseerd op het gedicht van Hagar Peeters.

In 2006 is Beatrijs aan kanker gestorven.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.