1. # vimeo.com/55941737 Uploaded 29 Plays 0 Comments
 2. # vimeo.com/55941736 Uploaded 7 Plays 0 Comments
 3. # vimeo.com/55940724 Uploaded 17 Plays 0 Comments
 4. Twentse innovatie on tour: Mars
  Na een reis van 245 dagen en een afstand van 555 miljoen kilometer maakte het Marsvoertuig Curiosity op 6 augustus 2012 een perfecte landing op Mars. Sindsdien worden we dagelijks getrakteerd op prachtige foto’s van het verlaten Mars landschap en volgen we vol spanning de zoektocht naar sporen van leven.
  Dat de Curiosity veilig op Mars is aangekomen is mede te danken aan de ‘aeroshell’; het hitteschild dat de Curiosity heeft beschermd tegen temperaturen van 5000°C tijdens het binnengaan van de dampkring rond Mars. In het hitteschild, dat een diameter heeft van 4,6 meter, is 204 m2 thermoset composietmateriaal van Ten Cate (link: twente.com/tencate) verwerkt, een materiaal dat buitengewoon sterk is, laag in gewicht en bestand tegen extreme temperaturen en wrijving. Het schild is tevens het grootste dat ooit voor een ruimtevaartuig gebouwd is. Ten Cate is een van de belangrijkste leveranciers van thermoset composieten en levert materialen aan bijna alle satellietprogramma’s in de Westerse wereld. Twentse innovatie reikt dus zelfs tot in het heelal!

  # vimeo.com/55938405 Uploaded 40 Plays 0 Comments
 5. De renaissance van natuurlijke verf, kwasten, pigmenten en verven. Daaraan werken vijftien bedrijven en instellingen in Oost-Nederland. De krachtenbundeling levert vanaf 2014 niet alleen nieuwe innovatieve productconcepten op, maar ook een flinke markt- en kennisvoorsprong in biobased technologie.

  Natuurlijke grondstoffen
  Biobased is de verzamelnaam voor producten van natuurlijke grondstoffen, die biologisch afbreekbaar zijn ene onschadelijk voor mens en milieu. Het duurzame biobased heeft de toekomst, maar staat nog in de kinderschoenen. Het project focust op:

  Natuurlijke verven. Gebasseerd op lijnolie, maar zonder het nadeel van een lange droogtijd.
  Natuurlijke kwasten. Gemaakt van biopolymeren.
  Speelgoed. Voorzien van biobased pigment en verpakking.
  Geotubes. Van biobased afbreekbare garens die vanzelf composteren.

  # vimeo.com/51741870 Uploaded 60 Plays 0 Comments

Innovatief Twente

Twente PRO

Met Twents vernuft wordt samengewerkt aan de voorsprong in kennis en technologie met producten van wereldse klasse. Voor een beter leven. Nu en in de toekomst.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.