TRAILERS

 1. De film De Taal van het Verlangen over de dichter Rutger Kopland is een met de NL Award bekroond portret van Rudi van den Hoofdakker. Het werd door NPS,Vrt Canvas en RTV Noord uitgezonden .De film is gemaakt in opdracht van de stichting Beeldlijn in Groningen. Kopland overleed in 2012. De documentaire werd twee jaar eerder opgenomen. Info dbc-media.com mail. Info@dbc-media.com

  # vimeo.com/62987180 Uploaded 25 Plays 0 Comments
 2. Trailer van de documentaire Het Witte Goud, die in 2011 in premiere ging. Het gaat over komst van de eerste kunstmest ,chilisalpeter, naar Nederland. Het leverde de boeren grotere gewasopbrengsten op en dus veel rijkdom. Maar in de Atacama woenstijn in Chili stierven duizenden mijnarbeiders toen ze protesteerden tgen de erbarmlijke arbeidsomstandigheden. Film werd vertoond bij RTV-Noord, Andere Tijden en verscheen ook in een spaanstalige versie. Info: dbc-media.com Mail; info@dbc-media.com

  # vimeo.com/63090627 Uploaded 15 Plays 0 Comments
 3. ' Mijn Broer Arnold' is een muziekdocumentaire over Arnold Veeman,die bekend is omdat hij in het Gronings zingt. Daarnaast is hij componist, werkt met grote orkesten en schreef de muziek voor de musical Bommen Berend. De dvd is nu te koop op dbc-media.com/nl/webwinkel/ Sales: dbc-media.com Mail: info@dbc-meail.com

  # vimeo.com/63560540 Uploaded 20 Plays 0 Comments
 4. Trailer gemaakt als aankondiging van de aflevering van Andere Tijden ; Treinen van Nederlandse bodem. Deze aflevering werd in nseptmeber 2013 gemaakt door DBC media voor de NTR.

  # vimeo.com/75510040 Uploaded 7 Plays 0 Comments
 5. Hoe is het om in je huis een aardbeving mee te maken? Wat voor effect heeft het op je gezinsleven, hoe veilig voel je je nog? Wat als je gedwongen wordt je huis te verlaten? Is je huis nog verkoopbaar en hoe gaat het met het afhandelen van de schade? Hoe is het als een aardbeving je leven helemaal gaat beheersen? Deze vragen staan centraal in het project 'De stille beving', waarbij twee families in Groningen gedurende 2 jaar 24 uur per dag door camera's worden gevolgd. Drie omroepen nemen deel aan het project en zenden de beelden na een aardbeving uit. Ook wordt er over het project een documentaire gemaakt. Woensdag 28 oktober is de lancering van het project.
  Het project laat de ingrijpende gevolgen zien van aardbevingen voor de bewoners en hun omgeving, die vaak erg worden onderschat. Deze gevolgen zijn voor de samenleving nauwelijks zichtbaar, maar voor de betrokken zet de beving zich in stilte voort. Zij leven dagelijks met de angst en zorgen over de bevingen en het lijkt nooit op te houden.
  Twee families met kinderen uit Bedum en Middelstum nemen deel aan het project. Hun woningen zijn al beschadigd door eerdere aardbevingen. De boerderij in Bedum staat na twee jaar nog steeds in de stutten. Camera's zijn in en om de panden geplaatst en leggen 24 uur per dag alles vast. Daarnaast filmen de bewoners hun eigen ervaringen en verhalen over de bevingen.
  Speciaal voor dit project is er een compleet nieuwe techniek ontwikkeld. Er zijn 32 camera's geplaatst die in staat zijn om een, voor een mens voel- of hoorbare aardbeving, op te nemen en zichtbaar te maken. Zelfs de lichtste aardbeving kan hierdoor zichtbaar worden gemaakt. Voor het eerst wordt ook het geluid van een aardbeving in Groningen vastgelegd. Trilling meters zijn geplaatst om de kracht van de aardbeving te registeren.

  De actualiteitenrubriek Nieuwsuur, het NOS Journaal en RTV-Noord nemen deel aan het project en gaan de beelden na een aardbeving uitzenden en verzorgen speciale reportages. Het NOS Jeugdjournaal en Zapp Weekjournaal laten in hun programma's zien wat een aardbeving voor kinderen betekent.

  # vimeo.com/110143152 Uploaded 693 Plays 0 Comments

TRAILERS

DBC MEDIA PRO

Op dit kanaal vindt u verschillende voorbeelden van filmtrailers die wij maakten. Info dbc-media.com mail: info@dbc-media.com

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.