1. ‘Help, ik zit aan een route’

  Fietsen en wandelen zijn de meest populaire activiteiten in de vrije tijd. In deze workshop wordt van diverse kanten de kansen belicht van recreatieve routes. En hoe pak je het gezamenlijk aan? Routes zijn een prima bindmiddel tussen alle betrokkenen in een regio; verblijf, horeca, retail, attracties, VVV’s en overheden.

  De workshop wordt aangeboden i.s.m. Proroute

  # vimeo.com/38352873 Uploaded 20 Plays 0 Comments
 2. Het Appeldijkje in Rivierenland verandert in het voorjaar in de fraaiste bloesemdijk van Nederland. De berm van de Appeldijk is gevuld met oude hoogstam appelbomen waardoor je als door een tunnel van bloesem fietst.

  Dit dijkje langs de kronkelende rivier De Linge is bij velen het meest bekend, maar natuurlijk is het hele Rivierenland in deze periode bedekt met een prachtige wit/roze deken.

  Meer informatie: http://www.rivierenland.nl

  # vimeo.com/36542203 Uploaded 448 Plays 0 Comments
 3. Fort Asperen maakt onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit monumentale verdedigingsstelsel met forten en inlaatsluizen strekte zich in het verleden uit van Naarden en Muiden aan de Zuiderzee tot aan de Biesbosch voorbij Werkendam.

  De laatste jaren wordt het steeds meer in de oude glorie hersteld en worden vooral de toeristisch, recreatieve mogelijkheden ervan ontdekt.

  In en rond KunstFort Asperen zijn met grote regelmaat manifestaties of tentoonstellingen op het gebied van de kunsten, de geschiedenis van het fort of de natuur.

  Meer informatie: http://www.rivierenland.nl

  # vimeo.com/36542112 Uploaded 224 Plays 0 Comments
 4. Een overtocht met het pontje tussen Spijk en Arkel is een belevenis op zich. Het pontje vaart dagelijks van april tot oktober. Vaart het niet, dan kun je de Lingeroute via Gorinchem fietsen.

  Meer informatie: http://www.rivierenland.nl

  # vimeo.com/36541943 Uploaded 145 Plays 0 Comments
 5. De scheven toren van Acquoy: een markant punt in Acquoy dat bij velen bekend is. De kerktoren staat al scheef sinds hij gebouwd is in de 15e eeuw. Aan de toren is nog te zien dat men halverwege de bouw een correctie heeft proberen toe te passen. De toren is ca. 17,5m hoog en staat aan de bovenkant, aldus een meting uit 1985, ongeveer 1,15 meter uit het lood. Dat is een helling van 6,6% oftewel ca. 3,8 graden. Dat is ca. 0,2 graden minder dan de toren van Pisa. Opvallend is dat op het kerkhof het graf van een mevrouw Pisa te vinden is.

  Meer informatie: http://www.rivierenland.nl

  # vimeo.com/36473095 Uploaded 106 Plays 0 Comments

Proroute

Richard de Bruin

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.