1. Δείτε ολοκληρωμένο το ντοκιμαντερ με αγγλικους υποτιτλους εδώ (english subs) :
  http://www.youtube.com/watch?v=dWdfWpdalgo
  vimeo.com/63595263
  128daysattheroadblocks.blogspot.gr
  Πληροφορίες
  Το ντοκιμαντέρ "128 Ημέρες Στα Μπλόκα" ξεκίνησε να γυρίζεται λίγες εβδομάδες μετά την εισβολή των ΜΑΤ στον λόφο του Οβριοκάστρου και στην ευρύτερη περιοχή γύρω απ' την πόλη της Κερατέας, ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου του 2013 και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει την πορεία του σε Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και σε όσες αίθουσες, στέκια και πολιτιστικά ή κοινωνικά κέντρα θελήσουν να το προβάλλουν.
  Αποτελεί μια ανεξάρτητη παραγωγή η οποία ολοκληρώθηκε χάρη στην ομαδική δουλειά του Κωνσταντίνου Κατριού, της Αφροδίτης Μπαμπάση και του Νώντα Σκαρπέλη, οι οποίοι ανέλαβαν και τον κύριο όγκο της παραγωγής, της έρευνας, της εικονοληψίας και της σκηνοθεσίας. Η Μαρίνα Μελά και η Νάντια Βασιλειάδου βοήθησαν στη δημοσιογραφική και επιτόπια έρευνα, ενώ οι Ηλίας Στάθης, Δημήτρης Παπαροϊδάμης, Αναστασία Καφετζή και Γιάννης Βογιατζής συνεισέφεραν ως εικονολήπτες και βοηθοί παραγωγής. Τα γραφικά πραγματοποιήθηκαν απ' τον Γιώργο Κυριακόπουλο και η σχεδίαση της αφίσας απ' τον Πέτρο Μπουλούμπαση.
  Όσον αφορά τη θεματολογία του, το ντοκιμαντέρ δεν αποσκοπεί σε μια "αντικειμενική" παρουσίαση των γεγονότων που εξελίχθηκαν τις 128 ημέρες που κράτησε η κατοχή της περιοχής απ' τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ούτε όμως και σε μια γραμμική αναπαράστασή τους. Αν' αυτού, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε τις εξελίξεις μέσα απ' τα μάτια των αγωνιζόμενων κατοίκων και να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε το βίωμά τους, χωρίς ωστόσο να ξεχνάμε τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες μέσα στις οποίες εξελίχθηκε ο αγώνας τους.

  # vimeo.com/63595263 Uploaded 1,449 Plays 2 Comments
 2. # vimeo.com/110130984 Uploaded 300 Plays 0 Comments
 3. Στην Ελλάδα η αστυνομία βασανίζει

  Ξυλοδαρμοί, βιασμοί, φάλαγγας, όπλα tazer, καψίματα με τσιγάρα, εξευτελισμοί, υποχρεωτική λήψη γενετικού υλικού, απαγωγές ακόμη και μαθητών...
  Ως πολίτες αυτής της χώρας δεν ανησυχούμε απλώς. Η ώρα αυτή έχει παρέλθει. Έχει έρθει η ώρα που πρέπει να μιλήσουμε, να δηλώσουμε δημόσια ότι:
  Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα ένα εκτεταμένο Γκουαντάναμο. Δεν θα επιστρέψουμε σε πρακτικές δικτατορικών καθεστώτων. Τα βασανιστήρια είναι έγκλημα και τιμωρείται ως κακούργημα.
  Δεν θα συνηθίσουμε στη φρίκη της προβολής τέτοιων πρακτικών, δεν θα παραδοθούμε στο φόβο που αυτή εξαπολύει ως μήνυμα προς την κοινωνία.
  Δεν θα επιτρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα και την ατιμωρησία της.

  Κίνηση ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία και τα βασανιστήρια
  http://greek-committeeagainsttorture.blogspot.gr

  # vimeo.com/63880759 Uploaded 97 Plays 0 Comments

128 Ημέρες στα μπλόκα

freedoc

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.