1. Petra jobbar på Mogärdes aktivering. Hon berättar om en omskakande upplevelse en sommardag hos sin morbror i Tyskland. Ett lyckligt slut också :-)

  # vimeo.com/65294616 Uploaded 20 Plays 0 Comments
 2. Sigge har jobbat på konsum i Eksjö större delen av sitt yrkesliv. Han vet precis hur grönsaksdisken ska se ut för att locka kunderna. En berättelse av en man riktigt stolt över sitt jobb.

  # vimeo.com/65294911 Uploaded 25 Plays 0 Comments
 3. Marianne arbetar som frivilligarbetare på Mogärdes aktivering (Vetlanda). I sin bildberättelse tar hon upp sin kärlek till hundar - och i synnerhet rasen Samojed - som hon ställt ut på flera platser i hela Sverige.

  # vimeo.com/65293348 Uploaded 13 Plays 0 Comments
 4. I Vetlanda har även personalen berättat var sin historia. Eva berättar om en händelse från barndomen när hon och hennes tvillingsyster blev överraskade av regn och oväder och hur det hela slutade med en massa skvaller :-)

  # vimeo.com/65292907 Uploaded 28 Plays 0 Comments
 5. Kerstin berättar om sina barndomssomrar på landet. Då kunde man bli uppmött på stationen av två sega och envisa oxar eller riskera få smörj om man gick in i ladugården fastän mormor sagt att man inte fick...

  # vimeo.com/65292536 Uploaded 65 Plays 0 Comments

Kortfilmer från Mogärde

Stanislaw Przybylski Linder Plus

Seniorer på Mogärdes aktivering i Vetlanda har gjort kortfilmer i samarbete med filmaren och manusförfattaren Reza Nikoo. En del i projektet "Animation med äldre" som finansieras av Kulturrådet.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.