1. ART DIRECTION:Haruka Misawa (Misawa Design Institute/JAPAN)
    MOVIE:Masayuki Hayashi
    FILM EDITING:Michihiro Kuroda
    MUSIC:Yasuto Yokota

    Misawa Design Institute HP:
    misawa.ndc.co.jp

    Misawa Design Institute Instagram:
    instagram.com/misawadesigninstitute/

    waterscape BOOK:
    lionart.com.tw/ch60/CH1/1816/MD/MD1189102.html

    # vimeo.com/162630602 Uploaded 113K Plays 5 Comments
  2. A video by The Guardian

    # vimeo.com/128246623 Uploaded 9,350 Plays 0 Comments
  3. BACKGROUND

    Burbucar is a carwash located at Costa Rica Street in Madrid. It is a establish business, which uses clean and innovative processes and is seeks to visualize its philosophy by means of a renewed image.
    The carwash occupies the ground floor of a 7-storey building, in a 70 m-long and 12 m- wide tube. It rests on a 10cm neoprene bedding, which absorbs vibrations of the machines at the car wash tunnel. 80% of the water used is recycled at a purifying room, through 6 specific tanks. In winter, humidity exceeds 80% and the apparent temperature is 0ºC. Running non-stop 12 hours a day from Monday to Saturday, an average of 80 cars are washed daily at Burbucar.
    The COMMISION is made with a single condition: the running of the business will not be interrupted at any time.
    The project is executed in one month. Uninterrupted.

    BEHIND THE SCENES: NO ONLY A CAR WASH

    #BehindTheScenes offers spaces, associated with the waiting time, which visualize the formerly hidden washing processes.
    #BehindTheScenes changes the corporate image of the conventional carwash into technified SPA.
    #BehindTheScenes the technic decision of coating every surface with epoxy paint solves the general concept, allows a quick execution and the maintenance.
    #BehindTheScenes fuses architecture, design and technic in a combined operation.

    LINEAR SCENOGRAPHY
    The project integrates and shows all its elements in a continuous 100m- long sequence exterior-interior-exterior: carwash tunnel, boxes, showcases, decoration, clothing, toilets, furniture, machines, installations, lighting, rooms, vegetation and ramps. The play takes place in an average time of 25 minutes.
    SENSORIAL SPA
    The washing processes and their specific technology are revealed in the service of the client’s experience through three showcases. The tunnel-showcase, 7 consecutive arcs giving a singular spectacle; the purifying-showcase shows the recycling process of the water (decanting of coarse and fine solids, storage tanks, hydrocarbon separator and filters) and the hedonistic-showcase of the VIP room, where the furniture registers the positions of the active and passive wait, whether sitting on the suspended transparent chair or in the ball pool.
    TECHNIC BACKSTAGE
    The technic resolution (just one line item) based on epoxy paint of specific composition solves everything: image, efficient execution and water resistance. The monochrome background highlights the machinery’s and space’s backstage.

    SPECIAL THANKS TO:
    My client, José Luis Ciprés.
    My collaborators, Raquel Ruiz García and José María Sánchez Laforet.
    El Hijo Tonto and the team: Elena Aranda, Roberto García, Blanca Gómez, Miguel G. Castro, Andrés Juste, Marta Muñoz, María Núñez, Ángela Peralta; Narcís Molina, Pablo Santacana, Miguel Zetina, Paco Lidón, Luisa Costales, marta de las Heras y Roberto Rodríguez.

    Architecture, design and production: linatoro.com

    # vimeo.com/159821018 Uploaded 9,926 Plays 0 Comments
  4. The Icefjord Centre is designed to accommodate a number of diverse activities; it is an active gathering point where local residents, businesses, climate researchers, climate debaters and global tourists meet in a dynamic learning and exhibition space. The building is designed as an all encompassing framework, partly inside and partly outside that embraces all activities.

    The wooden framework, designed as a truss, bridges the rugged landscape. It floats lightly above it, curving out over the edge of the Sermermiut Valley offering the spectacular, undisturbed view through the valley and to the icefjord. The framework is covered by a gently sloping, curved wooden boardwalk that becomes the starting point for the World Heritage Trail and at the same time acts as a gathering point, a viewing platform, and an informal seating area. Moving across the roof, like when hiking to reach the top of a hilltop, a visitor will meet the magnificent open view of the icefjord and overlook the route of the trail before walking on. The roof deck acts as a point of departure for local residents when going for a walk, a place to watch the sunset or gather in the evening sun. The movement across the roof, from the “inside”, protected by the curved building and the rock wall, to the open “outside” landscape, forms the gateway between civilization and nature.

    Moving through the building the geometry changes in section in a continuous flow. The frames rotate from a triangular opening at one end to a rectangular section at the midpoint and around to a triangle at the other end. The movement of the structure and form creates a constantly changing view that enhances the experience of the landscape and the colour of the sky as it changes from cold to warm, from blue to pink, depending on the direction of view.

    Architect: Dorte Mandrup Arkitekter
    Landscape architect: Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue
    Engineer: Masanti Danmark
    Engineer: Søren Jensen Rådgivende Ingeniører
    Consulting architect: Nøhr & Sigsgaard Arkitekter
    Advisor: Niels Bennetzen
    Advisor: Minik Thorleif Rosing
    Exterior renders: Mir

    # vimeo.com/171548621 Uploaded 2,797 Plays 0 Comments
  5. Client: Space & Matter

    Architects spend a lot of time on competitions.
    But compentitions can have only one winner. So that is a lot of time wasted.
    Wouldn't it be nice if all that collective competition time could be spend on something worthwhile?
    Something where you can actually make a difference?

    That is Time for Impact.
    A platform where urgent matters call for your action.
    Where your spatial experitise and design are put to good use, so we can all be winners.

    # vimeo.com/168184426 Uploaded 1,468 Plays 0 Comments

Revista Ambientes

Revista Ambientes

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.