NÄKYVÄ

NÄKYVÄ

Näkymätön havaittavaksi: Oppiminen ja Lisäketodellisuus (Augmented Reality)

Näkymättömän tekeminen silmin havaittavaksi on ollut yksi ihmiskunan kiehtovista haasteista. Lisäketodellisuuden avulla oppija näkee samanaikaisesti varsinaisen todellisuuden…


+ More

Näkymätön havaittavaksi: Oppiminen ja Lisäketodellisuus (Augmented Reality)

Näkymättömän tekeminen silmin havaittavaksi on ollut yksi ihmiskunan kiehtovista haasteista. Lisäketodellisuuden avulla oppija näkee samanaikaisesti varsinaisen todellisuuden ja todellisuuteen lisättyjä visuaalisia elementtejä.

Lisäketodellisuus voi auttaa ymmärtämistä ja oppimista, koska sen avulla konkreettiset havainnot ja usein vaikeasti käsiteltävät teoreettiset selitykset yhdistyvät. Se on myös yksi keino motivoida. Lisäketodellisuudessa oppilas toimii aktiisena oppijana. Tämä edistää tiedeoppimista, luovaa ongelmanratkaisukykyä ja tekemällä oppimista (learning-by-doing).

NÄKYVÄ -hankkeessa tuodaan samanlaisia kokemusperäisiä oppimiselämyksiä kouluympäristöön kuin mitä tiedekeskuksessakin voisi tapahtua. Tämä on yksi tiedekeskuspedagogiikan tavoite, jolla kavennetaan informaalin oppimisen ja formaalin opetuksen rajaa. NÄKYVÄ on jatkoa aiemmalla Science Center to Go -hankkeelle.

Lisätietoja:
blogs.helsinki.fi/tiedekeskuspedagogiikka/tutkimushankkeet/nakyva/

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.