1. Kunsteducatieve organisatie De Veerman daagt jongeren tussen 15 en 20 jaar uit om, samen met choreografen Jo-An Lauwaert en Lenneke Rasschaert en dramaturg Paulo Guerreiro, een eigentijdse interpretatie in dans te maken van het revolutionaire 'Le Sacre du printemps'.
  Achttien geselecteerde jongeren performen op vrijdag 22/03/2013, tijdens festival 2140 in de Roma, met hun eigentijdse versie van de dans. Mét live muziek door deFilharmonie.

  veerman.be

  # vimeo.com/57540163 Uploaded 40 Plays 0 Comments
 2. Kunsteducatieve organisatie De Veerman daagt jongeren tussen 15 en 20 jaar uit om, samen met choreografen Jo-An Lauwaert en Lenneke Rasschaert en dramaturg Paulo Guerreiro, een eigentijdse interpretatie in dans te maken van het revolutionaire 'Le Sacre du printemps'.
  Achttien geselecteerde jongeren performen op vrijdag 22/03/2013, tijdens festival 2140 in de Roma, met hun eigentijdse versie van de dans. Mét live muziek door deFilharmonie.

  veerman.be

  # vimeo.com/57531884 Uploaded 58 Plays 0 Comments
 3. De Veerman organiseert in de Kunstloft, in opdracht van Stad Antwerpen, dagelijks ateliers beeld en media voor het basisonderwijs. In het voorjaar van 2011 zijn kleuters aan de beurt. Zij werken met schaduwen, overheadprojectoren, animatie, ...
  Ook wordt er vorming voor leerkrachten voorzien zodat zij tijdens het jaar kunnen verder werken met media in de klas.
  veerman.be

  # vimeo.com/21757072 Uploaded 1,086 Plays 0 Comments
 4. In april 2010 werkten 15 jongeren van het Koninklijk Lyceum Antwerpen een week lang rond de tentoonstelling Closing Time/Jan Vanriet in het KMSKA. In muziek- en dramaworkshops maakten ze een eigen interpretatie van de grote verhalen in de oude en hedendaagse kunst.

  Dit project is een zintuiglijke zoektocht naar oude en moderne meesters, naar verwantschappen, naar grote en kleine verhalen, naar universele thema’s door de eeuwen heen, naar de vertelkracht van de beeldende kunst en naar wat jongeren vandaag de dag raakt.

  Een project van De Veerman en KMSKA met de steun van het Fonds Irène Heidebroek en Eliane van Duyse van de Koning Boudewijnstichting.

  # vimeo.com/14057041 Uploaded 166 Plays 0 Comments
 5. 'Kinderen worden als componisten geboren' zijn projectweken waarin kinderen van de 3de graad lager onderwijs zelf muziek componeren. Ze vertrekken daarbij vanuit de klassieke muziek van het ensemble dat op dat moment te gast is in AMUZ, muziekcentrum in Antwerpen.
  In deze reportage vertellen kinderen wat ze vinden van klassieke muziek en zie je hoe ze tijdens de projectweek werken met artistieke medewerkers van De Veerman rond 16de eeuwse Vlaamse polyfonie. In samenwerking met ensemble Mezzaluna.

  veerman.be

  # vimeo.com/13292829 Uploaded 61 Plays 0 Comments

De Veerman

De Veerman Plus

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.