1. En dansk mand i gennemsnit tjener næsten 20 procent mere end en dansk kvinde. Det skyldes først og fremmest, at kvinder og mænd arbejder i forskellige brancher og sektorer og har forskellige arbejdsfunktioner. Det danske arbejdmarked er nemlig et af de mest kønsopdelte i verden.

  Læs mere om det kønsopdelte arbejdsmarked her: mm.dk/koensopdelte-arbejdsmarked og her: mm.dk/ligestilling-jobbet-starter-familien-folketinget.

  mm.dk

  # vimeo.com/65306700 Uploaded 1,509 Plays 0 Comments
 2. Kun 7,5 procent af de danske virksomheder eksporterer. Og af denne lille andel står ca. 10 procent af eksportvirksomhederne for 90 procent af den samlede eksport. Faktisk klares halvdelen af Danmarks eksport alene af ca. 100 virksomheder.

  Eksport udgør i dag halvdelen af Danmarks BNP, og eksportens betydning for økonomien forventes kun at stige i takt med globaliseringen og den stigende internationale samhandel.

  Hvis vi også i fremtiden skal have råd til vores høje velstandsniveau med høje lønninger, gode velfærdsordninger og masser af importerede goder, er vi nødt til at bygge et mere stabilt eksportfundament, hvor flere virksomheder eksporterer mere.

  ---
  I samarbejde med en række fremtrædende erhvervsledere og førende eksperter vil Mandag Morgen identificere Danmarks største globale erhvervsbedrifter, som samles i en Eksportkanon, der præsenteres til september.

  Læs mere om den nye Eksportkanon her: mm.dk/eksportkanon

  # vimeo.com/68517131 Uploaded 917 Plays 0 Comments
 3. Lean & Green er en ny ledelsesstrategi, der forener energi- og miljøledelse med produktivitetsfilosofien lean.

  Mandag Morgen etablerer nu Danmarks første Lean & Green-netværk. Læs mere om netværket på mm.dk/lean-green

  # vimeo.com/71975973 Uploaded 690 Plays 0 Comments

Videografikker fra Mandag Morgen

Mandag Morgen PRO

Mandag Morgen producerer løbende videografikker om aktuelle emner.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.