1. Facebook
  http://tinyurl.com/m83fqmx

  Niet kijken / Een expositie van de filmstudenten van het AKVlSt.Joost.

  Van 6 tot en met 16 juni aanstaande is er aan de Kopse Kant van Electron (Speelhuislaan 171) de expositie ‘Niet kijken’ te zien. Een tentoonstelling van elf studenten uit het tweede leerjaar van de St. Joost academie te Breda.

  Reflecterend naar zichzelf als individu en als groep komen overkoepelend de termen mens, samenleving en verlangen boven. In diverse video-installaties zullen deze termen in verschillende verhoudingen, direct of indirect terug te herkennen zijn. De tentoongestelde werken zijn door de studenten de afgelopen weken in de laatste periode van hun tweede leerjaar aan de academie gemaakt.

  Opening

  6 juni 2013

  19:00 tot 00:00 uur

  Expositie

  7 t/m 16 juni 2013

  Vrijdag t/m zondag

  13:00 tot 17:00 uur

  Stichting Electron

  Kopse Kant

  Speelhuislaan 171

  4815 CD Breda http://www.electronbreda.com

  STATEMENT NIET KIJKEN

  In de eerste plaats waren we mensen. Allen een individu, allen een eigen lichaam. We voelden, roken en spraken met de mensen, de individuen, de lichamen rondom ons.
  Evenwel waren we kleine onderdeeltjes van het grote organisme dat om ons heen woelde en waar we ons thuis in voelden. En het was groot. En het was ingewikkeld. Dus we hielden onze handen voor onze ogen en fluisterden 'Niet kijken, niet kijken'.
  En we zonken aangenaam diep weg in onze grootse machine. We leerden langs elkaar te leven, zonder elkaar te voelen, ruiken en spreken. We prevelden alleen 'niet kijken, niet kijken'. Een hunkering stak de kop op. Een hunkering naar iets waar we niet de vinger op konden leggen.

  We rilden en hielden onze handen voor elkanders ogen. We bouwden een wereld waarin het bizarre normaal werd. We roeiden op het land en fietsten zonder vooruit te komen. Rondom ons wervelde een storm van visuele woestheid, die schreeuwde over producten, plezier en perfectie. We probeerden te ruiken, te voelen en praten, maar we waren lamgeslagen, vermoeid en alleen. 'Niet kijken', dachten we nog, terwijl een onbestemde behoefte ons weer langzaam bekroop.

  Dus bouwden we stug verder aan onze weg naar perfectie, naar het geveinsde Goddelijke. We ruilden een systeem voor een ander. De oude God stierf, de wetenschap volgde hem op. De politiek sjokte met een rollator achter de massamedia aan. En we werkten zo hard, zo ontzettend hard. Zo hard dat we geen tijd hadden om te ruiken, te voelen en te praten.

  En daar was ons summum.

  En we keken.

  Wat we zagen was braakliggend land. En daarachter een verlangen.

  # vimeo.com/67680903 Uploaded

VIDEOART USED IN SPACE

AKV|ST.JOOST ANIMATION PROJECTS

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.