1. Een onderzoek voor de gemeente Leiden. Waarom lijken steeds minder jongeren te kiezen voor zorggerelateerde opleidingen op het VMBO. En hoe kan de beroepsorientatie beter? MBO-studenten, verkennen, onderzoeken en doen aanbevelingen. Voor een deel met camera in de hand. Zie hier welk filmpje zij van hun onderzoek hebben gemaakt.

  Het rapport is overhandigd aan wethouder Frank de Wit.

  # vimeo.com/68904367 Uploaded 185 Plays 0 Comments
 2. # vimeo.com/106828323 Uploaded 72 Plays 0 Comments
 3. Een jaar in beeld.
  Maatschappelijk vernieuwen met jongeren. Zo ziet dat er uit als we jongeren van het MBO uitdagen om de wereld te verbeteren. Door hun ogen en met hun praktische zin.

  # vimeo.com/132799603 Uploaded 550 Plays 0 Comments
 4. Kleine Mo is verbaasd wanneer hij een Marokkaanse cameraman ziet. Hij kijkt naar de directeur van Studio Moio (Nathalie Lecina) en vraagt "Kun je ook cameraman worden als je Marokkaans bent dan?" Nathalie antwoord "Maar natuurlijk, wat dacht jij dan?" Waarop Mo in alle jonge eerlijkheid laat weten dat hij dacht dat alle Marokkanen crimineel werden. Ook al zijn zijn ouders hele mooie lieve brave mensen. Het wordt het begin van zijn zoektocht. Hij gaat op pad en interviewt de een na de ander. Zijn video door omroepwest gaat viraal en hij bereikt duizenden mensen. Het zien hoe veel waardevolle Marokkanen er zijn is niet alleen van belang voor Mo, maar gaat ons allemaal aan. Het is tijd voor een reframe van het collectief bewustzijn. En Mo, Mo heeft daar een meer dan geweldige aanzet voor gegeven.

  # vimeo.com/248113283 Uploaded 403 Plays 0 Comments

Studio Moio

Studio Moio PRO

Maatschappelijk ondernemen in onderwijs. De door (MBO) studenten zelf gemaakte filmpjes.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.