1. VILL DU TACKAS I FILMENS EFTERTEXT? Gå in på crowdculture.se/se/projects/vi-ar-bast-anda

  SYNOPSIS: Det är prövande tider att vara supporter till Hammarbys fotbollslag, även för den mest inbitna och luttrade anhängare. Inte nog med att laget sedan flera säsonger varit utanför den svenska fotbollens finrum och varit på väg att sjunka än djupare i seriesystemen, de ideal som klubben stått för har också eroderats under årens lopp, något som under 2013 kulminerar i att klubben överger sin anrika borg, Söderstadion, för att dela hemmaplan med bittra rivalen Djurgården.
  I "Vi är bäst ändå" följer vi KAJSA och MAGNUS som båda lever för sitt lag och får se hur deras vitt skilda supporterskap utmanas och prövas till det yttersta. Kommer deras kärlek till Bajen överleva 2013? Filmen kommer att utspela sig under just detta år - från vinter till höst. För Magnus handlar året om att försöka anpassa sig till en ny verklighet. Han vet att han kommer att tvingas lämna den plats han älskar mest i hela världen. Han vet att den platsen snart inte kommer att finnas kvar. Den slitna klassiska arenan kommer att jämnas med marken och ersättas av en ny toppmoderna arena. Den lilla basaren kommer förvandlas till en jättelik galleria. Hur kommer han att anpassa sig till den nya verklighet? Hur kommer det att påverka hans identitet?
  För Kajsa är flytten också i centrum. Bara att tvingas dela arena med ärkerivalen Djurgården är en mardröm för henne. Och kommer hon att höra Djurgårdens supportrars sång till hennes och pojkvännens nya lägenhet i Hammarbyhöjden, belägen bara en dryg kilometer från den nya arenan?

  # vimeo.com/67758274 Uploaded 3,029 Plays 1 Comment
 2. En film av Andreas Bjunér.

  När Jan-Erik blev pensionär bestämde han sig för att inte vara gammal på samma sätt som alla andra. Han ville inte spela boule. Han ville inte mata duvorna. Och framförallt ville han inte vara ensam. I stället gav han sig ut på sitt livs längsta resa. Följ med Sveriges flitigaste tågresenär: Jan-Erik Kaiser.

  # vimeo.com/52867575 Uploaded 612 Plays 0 Comments

Andreas Bjunér

Mammut Kultur Plus

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.