In samenwerking met Bouwbedrijf Gerrits biedt Niels Roodbergen Architectuur een aantal concepten voor de landelijke woningbouw. Beide partijen zijn deze uitdaging aangegaan om een gedeelde bezorgdheid over de invulling van nieuwbouwlocaties in landelijke gebieden. Hier aan ten grondslag ligt vaak dat nieuwe bewoners al snel, tijdens de ideeën ontwikkeling, worden beïnvloed door commerciële factoren. Men is al snel geneigd te kijken naar het bestaande of wat in catalogussen aangeboden wordt. Dit geeft immers een snelle kostenindicatie maar beperkt ook het zicht op andere mogelijkheden. Hierdoor worden nieuwbouwlocaties helaas maar al te vaak ingevuld met woningen die geen relatie hebben met de landelijke identiteit. De hierbij aangeboden concepten bieden een aantal benaderingen ontworpen vanuit een interieur perspectief.

TRANSVERSAAL: De transversaal-woning is een twee-onder-een-kap, die optimaal gebruik maakt van alle mogelijke oriëntaties. Juist daardoor is dit type woning uitermate geschikt in een mooie landelijke omgeving. In plaats van de traditionele twee-onder-een-kap-woning wijzigt dit type op verdiepingsniveau van richting over de lengte-as. Hierdoor blijft de kavelverdeling gelijk. Maar het maakt ook gebruik van oriëntaties in de breedterichting. Het concept biedt tevens, door de gelijke distributie, de mogelijkheid om gebruik te maken van een gemeenschappelijk energiesysteem. Hierdoor kunnen, bijvoorbeeld bij aardwarmtesystemen, (aanschaf)kosten en energie worden gedeeld door beide bewoners.

WOONWERK: Door de toename van zelfstandigen op de arbeidmarkt groeit ook de behoefte wonen en werken te combineren. De uitdaging is dan om de woon- en werkfunctie toch zodanig gescheiden te houden, dat een zo professioneel mogelijke uitstraling wordt gecreëerd. Het concept “woonwerk” biedt een verheven deel aan waardoor op de begane grond een transparant karakter ontstaat. Hierdoor kan aan de straatzijde een kantoorfunctie geëtaleerd worden terwijl het wonen boven ook daadwerkelijk privé blijft. Het verheven deel biedt tevens overstekken voor zonwering en kan als veranda worden uitgevoerd.

FAMILIEWONING: Familiewoningen eisen vaak een ruimer programma. Eén gezin onder één dak, maar wel de mogelijkheden voor ieder om zichzelf te kunnen afzonderen. De “familiewoning” biedt vele indelingsmogelijkheden. De ruimtes zijn geschakeld, maar er is ook de mogelijkheid om iedere ruimte van zowel binnen als buiten (met behulp van de integrale zonwering) af te sluiten. De woonkamer vormt het centrale deel en biedt zicht op alle ruimtes. Iedere bewoner kan bovendien gebruik maken van een eigen buitenruimte via een loggia.

# vimeo.com/89188208 Uploaded 391 Plays 0 Comments

NIELS ROODBERGEN ARCHITECTURE

Niels Roodbergen

Niels Roodbergen Architecture explores in an analytical and intuitive way, creative and rational architectural solutions. The focus is to come to a feasible design, meeting the demands of sustainability and contextual and (socio-) demographic issues.…


+ More

Niels Roodbergen Architecture explores in an analytical and intuitive way, creative and rational architectural solutions. The focus is to come to a feasible design, meeting the demands of sustainability and contextual and (socio-) demographic issues. This architectural approach results in design and surroundings complementing each other, but also leaves sufficient space for a unique and individual expression.

http://WWW.NIELSROODBERGEN.NL

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.