1. http://www.economietrainer.nl is een hulpmiddel bij je huiswerk en examen economie. Met middelen(= geld, tijd ,goederen, diensten) kun je in behoeften voorzien. Zelfvoorziening betekent dat je zelf in je behoeften kan voorzien. Er zijn wetten die de consument beschermen zoals; wet productaansprakelijkheid, warenwet, colportagewet, koop op afstand.

  # vimeo.com/73773744 Uploaded 7,859 Plays 0 Comments
 2. http://www.economietrainer.nl is een hulpmiddel bij je huiswerk en examen economie (vmbo-tl en havo). Wetten beschermen consumenten. Deze wetten (= colportagewet, warenwet, wet productaansprakelijkheid,koop op afstand, wet consumentenkoop) zijn opgenomen in het consumentenrecht. Ook is er een geschillencommissie indien consumenten het niet met leveranciers uitkomen . Deze commissie doet een uitspraak die bindend is.

  Consumentenorganisaties(ANWB,consumentenbond,vereniging eigenhuis, ROVER) geven consumenten informatie en advies.Als de prijzen van goederen en diensten stijgen noem je dat een inflatie. Met koopkracht bedoelen we de hoeveelheid goederen en diensten die je met je inkomen kunt kopen. Met een CPI (=consumentenprijsindex) geven we aan met hoeveel procent gemiddelde een aantal producten zijn gestegen.

  # vimeo.com/73836738 Uploaded 133 Plays 0 Comments
 3. http://www.economietrainer.nl is een hulpmiddel bij je huiswerk en examen economie. (vmbo-tl,havo). Heb je bijles nodig? Ga dan naar de site.In dit filmpje krijg je een uitleg over de begrippen nominaal en reëel inkomen, milieuberustgedrag, milieukeurmerk. Kijk vo

  # vimeo.com/73836739 Uploaded 333 Plays 0 Comments
 4. Produceren en arbeid, secundaire en primaire arebeidsvoorwaarden, bedrijfskolom, arbeidsintensief en kapitaal intensief produceren, produceren in enge en ruime zin,

  Uploaded 7 Plays 0 Comments

Economietrainer

Economietrainer

Gratis videolessen economie via het internet. De lessen zijn geschikt voor leerlingen van het vmbo-tl en havo.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.