1. I denne lyntalen ser vi på hvordan 2-faktor autentisering faktisk virker, hvor sikkert det er og hvordan man kan angripe metoden. I tillegg ser vi på hvilke begrensninger 2-faktor autorisering har, samt hvor kost-effektivt det er.

  2-faktor autentisering blir mer og mer vanlig i dagens samfunn. Det brukes til alt fra innlogging i nettbank til mobile applikasjoner og spill. 2-faktor autentisering krever at en bruker benytter seg av to av tre faktorer for å identifisere seg selv;

  Noe brukeren vet

  Noe brukeren har

  Noe brukeren er

  De fleste har hørt om 2-faktor autentisering, men hva er det egentlig som foregår? Hvor sikre kan vi være på en angriper ikke klarer modifisere informasjon vi sender og kan vi stole på at informasjon vi mottar er fra den som påstår å ha sendt det?

  I denne lyntalen ser vi på hvordan 2-faktor autentisering faktisk virker, hvor sikkert det er og hvordan man kan angripe metoden. I tillegg ser vi på hvilke begrensninger 2-faktor autorisering har, samt hvor kostnads-effektivt det er.

  Hva skal til for å hacke deg inn i nettbanken? Hvordan kan du få tak i selvangivelsen til sjefen? Hvor lett er det å hacke Steam kontoen til kompisen? Kom og finn det ut!

  Ragne Elisabeth Henriksen

  Ragne Elisabeth Henriksen har en sivilingeniørgrad i Industriell Matematikk fra NTNU. Hun skrev masteroppgave om anonymitet i mobil kommunikasjon og er spesielt interessert i sikkerhet. Etter endt studie begynte hun å jobbe som IT-konsulent for Visma Consulting. Der har hun jobbet siden sommeren 2012. Hun jobber for tiden med forvaltning av nettsidene til Norad og Norsk Filminstitutt gjennom Enonic CMS. Hun er en frontendutvikler som hovedsakelig jobber med design, arkitektur og programmering i javascript, XSLT, HTML5 og CSS3.

  # vimeo.com/74288409 Uploaded 227 Plays 0 Comments
 2. “Clever code” can often be difficult for novices and people without the same skill-level as the person who wrote it. Can the code be a strong negative contributor to future use of time when maintaining the code? What does this say about the consistency of the group and how we work?

  I en artikkel fokusert på teknisk gjeld, kommer Ward Cunningham med en interessant uttalelse. "Når et team jobber mot et mål ved å skrive kode, kan vi måle produktiviteten som forholdet mellom fokus på målet og fokus på koden. Vi kan si at koden har høy kvalitet, når produktiviteten forblir høy selv ved forandringer i team og mål". Sett at du jobber i et team med ganske forskjellige kvalifikasjoner. Og la oss si at den mest erfarne utvikleren lager kode som krever dyp forståelse av språket. Vil denne koden være et positivt eller negativt bidrag til fremtidig tidsbruk når koden skal forandres senere? Har dette noe å si for ønsket sammensetting av team og arbeidsmåte? Er det gjort bevisste valg hvorfor man trenger å ta opp teknisk gjeld og når den skal betales? Er nye språk som Scala eller paradigmer som funksjonell programmering et skjult kjempelån?

  Erlend Flaten

  Erlend Flaten jobber som konsulent hos Antares Gruppen AS. Han har jobbet som utvikler siden 2005. Mye av arbeidet de siste årene har vært å oppgradere og videreutvikle forskjellige halvgamle systemer. Dette har inspirert til å finne frem til metoder å lage kode som er mest mulig hensiktsmessig for videre vedlikehold. Han jobber sammen med andre konsulenter fra Antares Gruppen AS for å samle erfaring for å jobbe effektivt med å håndtere teknisk gjeld.

  # vimeo.com/74285887 Uploaded 91 Plays 0 Comments
 3. Demonstrasjon av Dropwizard for en solid, RESTful, Java backend-tjeneste med kun time proven, solide og etablerte standarder, bibliotek og rammeverk.

  Demonstrasjon av Dropwizard for en solid, RESTful, Java backend-tjeneste med kun time proven, solide og etablerte standarder, bibliotek og rammeverk.

  Holger Ludvigsen

  Holger er utdannet sivilingeniør i datateknikk fra NTNU. Siden skolebenken har han jobbet i 3 år som konsulent i Bekk Consulting, hvor han nå er fagleder for programmeringsspråk. Han har også grunnlagt og vært med å utvikle slidifier.com.

  # vimeo.com/74285886 Uploaded 127 Plays 0 Comments
 4. Bruker applikasjonen din log4j? Vurderer du å bytte til logback, men er usikker på de faktiske gevinstene? Frykter du at det tar mye tid å skrive om applikasjonen? I denne lyntalen viser jeg hvorfor og ikke minst hvordan du skriver om applikasjonen din til å bruke logback.

  Bruker applikasjonen din log4j? Vurderer du å bytte til logback, men er usikker på de faktiske gevinstene? Frykter du at det tar mye tid å skrive om applikasjonen?

  I denne lyntalen vil jeg gå gjennom de viktigste fordelene med logback sammenlignet med log4j. I tillegg vil jeg vise hvordan man går frem for å skrive om en applikasjon som bruker log4j til å bruke logback, og hvilke utfordringer man kan støte på og hvordan disse kan løses.

  Henrik Wingerei
  Henrik har en mastergrad i Informatikk fra Universetet i Oslo, og har jobbet ett år som konsulent i BEKK Consulting hvor han jobber som Java-utvikler. Som medlem av faggruppen Programmeringsspråk har han også en interesse for alternative språk og programmeringsparadigmer.

  # vimeo.com/74274217 Uploaded 277 Plays 0 Comments
 5. Null har ingen semantisk verdi, er ikke typesikkert, og årsaken til verdens vanligste Exception. Lær hvordan man kan erstatte Null med Option og sov bedre om natten.

  Null er en mare og en pest og en plage i java. Null har ingen semantisk informasjon i seg selv, og er årsaken til verdens mest utbredte Exception.

  Dogmatisk og aggresiv fjerning av null i kildekoden skaper mer robuste applikasjoner som er lettere å vedlikeholde. Lyntalen viser korte eksempler på hvordan man kan gjøre dette i Java ved hjelp av functionalajava sin fj.data.Option.

  Atle Prange

  Atle Prange er senior systemutvikler i Kantega. Han har 10 år som profesjonell java-utivkler bak seg, og har de siste årene krydret hverdagen sin med Scala og CoffeeScript.

  # vimeo.com/74276452 Uploaded 106 Plays 0 Comments

MyJz2013

mats

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.