1. Written and Directed by: Zhestkov

    Follow me on Facebook.com/ZhestkovMaxim

    # vimeo.com/5000098 Uploaded 168K Plays / / 126 Comments Watch in Couch Mode
  2. oylerwu.com
    facebook.com/oylerwu
    sciarc.edu

    Project Description

    Designed and built by the office of Oyler Wu Collaborative along with students of the Southern California Institute of Architecture, Stormcloud is the third project in a series of installations designed for SCI-ARC. The previous two installations, Netscape and Centerstage were designed for the school's graduation ceremonies in 2011 and 2012 respectively. With SCI-Arc celebrating its 40th anniversary, the school commissioned the new pavilion for the after-party of its April 2013 gala. Tasked with the challenge of revamping the existing Netscape pavilion, Oyler Wu Collaborative saw the project as an opportunity to take a completely different approach to the problem. By removing the ten miles of knitted ropes that once hung between the soaring steel trusses, the project was transformed both volumetrically and materially. Using a minimal amount of new steel elements and cable supports, a spandex fabric was stretched between the elements, giving the pavilion a new life and an unexpected volumetric presence.

    Geometrically, the project involves a series of funnel-like forms that extend from the rectilinear canopy structure above to a series of rings that are hung from the columns at around eye level. In the original conception of the project, the rings were simple geometric loops, but this relatively straight-forward geometric approach presented a difficult problem in terms of fabric patterning. At the heart of the problem was the dramatic difference in the circumference between the upper portion of the canopy and the lower rings. As a way of dealing with the problem, the eye-level rings were converted to more eccentric shapes made of a bent steel tubing. With the circumference of the eccentric shapes carefully sized to match the circumference of the upper canopy, the strategy effectively eliminated the need for patterning of fabric, while producing an undulating, curtain-like effect on the surface of the funnels.

    One of the more striking features of the scheme is the oscillation between the reading of lines (in the structural system), surface (revealed at the base of the funnels), and volume (most present in the overall external view of the pavilion) . What begins as a reading of volume ultimately reveals a system of deep spatial cavities through which an intricate structural system moves in and out of view. These qualities are accentuated further by both natural and artificial lighting effects. The thinness and the lightweight color of the fabric produces a changing set of effects as natural lighting conditions change throughout the day. The fabric is at times translucent with a ghostly network of structure revealed beyond , and at other times opaque with dramatically warped shadows cast across the undulating surfaces. The lighting for the after-party was an opportunity to take that one step further, using changing color gradients to highlight the eccentric forms at the bottom funnels.

    Video Production:
    Luisa Martinez, Mike Piscitello, Patrice Chang, Adam Fujioka, Dwayne Oyler, Jenny Wu

    Project Design and Fabrication Team (Oyler Wu Collaborative):
    Dwayne Oyler, Jenny Wu, Mike Piscitello, Huy Le, Sanjay Sukie

    Project Fabrication and Documentation Team (SCI-Arc): Sandra Reyes, Justin Tan, Jennie Sun, Dan Lu, Daniel Lee, Helena Yun, Noni Pettinger, Jonathan Bruen, Jocelyn Basseporte, Justin Kim, Vaishail Shah, Adam Fujioka, Arnold Kim, Melody Javahevian, Jacky Huang, Patrice Chang, Cody Miner, Shawn Rassekh, Bailey Shugart, Ryan Roark, Chuck Diep, Jennifer Diep, Cathy Qu, Elliott Freeman, Matt Pugh, Deysi Blanco, Stephen Rafferty

    Structural Engineering: Nous Engineering, Matt Melnyk

    Photography: Scott Mayoral, Art Gray, Clifford Ho, Dwayne Oyler

    # vimeo.com/65188712 Uploaded 19.7K Plays / / 1 Comment Watch in Couch Mode
  3. oylerwu.com
    themtoo.com
    dwell.com

    Screenplay is conceived of as a ‘play’ on one’s visual perception. This twenty-one foot long screen wall is constructed of forty-five thousand linear feet of rope strung through a series of lightweight steel frames. The wall is designed with the intention of provoking a sense of curiosity by slowly revealing its form and complexity through physical and visual engagement with the work. The wall is made from a repetitious steel framework with rope infill that varies over the length of the wall in three dimensions, forming a thickened undulating screen made up of dense line-work. In its orthographic, or ‘straight on’ view, the wall forms a meticulously organized series of patterns easily recognized by the viewer. As the viewer moves around the wall, its three-dimensional qualities reveal a more complex system of deep sectional cavities, twisting surfaces, and material densities. The experience is meant to build on an ‘on again/off again’ system of pattern legibility, using optical effects as a means of provoking engagement in the work.

    Screenplay was designed for Dwell on Design 2012.

    Project Design and Fabrication Team: Dwayne Oyler, Jenny Wu, Huy Le, Sanjay Sukie, Yaohua Wang, Qing Cao, Farnoosh Rafaie, Jie Yang, Clifford Ho, Joseph Chiafari, Tingting Lu, Qian Xu, Mina Jun, Vincent Yeh, Kaige Yang, Shouquan Sun

    Special thanks to Dwell on Design, Norman Supply Company and M&K Metals.

    # vimeo.com/44126761 Uploaded 15.3K Plays / / 1 Comment Watch in Couch Mode
  4. animation about recent work

    soundtrack:karminsky expierience-exploration

    # vimeo.com/1490055 Uploaded 22.5K Plays / / 3 Comments Watch in Couch Mode
  5. Paik nam june media bridge by Seoul-based architectural practice Planning Korea is a mega-structure over the han river that aims to efficiently expand the city fabric on to the water.

    With a total length of 1080 meters, the bridge connects the dangin-li power plant, which is currently being redeveloped into a public cultural space, and the national assembly building to the south. the design proposal is a largely sculpted form with fluctuating curves and volumes.

    # vimeo.com/16016651 Uploaded 18.8K Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

love

苏磊

Browse This Channel

Shout Box

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels. Channels