1. Winnaar van de MVVO Award 2009: Dierenartsenpraktijk Beilen. DAP Beilen heeft ervoor gezorgd dat het Keuringsregulatief rondom uiers van droogstaande koeien werd aangepast naar aanleiding van de introductie een droogzetter met een wachttijd van o dagen. Een mooi voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Veterinair Ondernemen.

  # vimeo.com/6941932 Uploaded 90 Plays 0 Comments
 2. Dierenartsen Rein Blanken en Peter Henk Gijsman hebben een reis gemaakt van 16.000 over land naar Bhutan. Met in totaal 8 teams van 2 personen bezochten zij diverse ontwikkelingsprojecten om de gelden die zij hadden verzameld af te leveren. Het project waar Rein en Peter Henk zich voor hebben ingezet is het Brooke Animal Hospital in Lahore, Pakistan. Brooke verzorgt gratis hulp aan werkpaarden en ezels en ontwikkelt voorlichting en educatie programma’s rondom dierverzorging.

  # vimeo.com/6941993 Uploaded 160 Plays 0 Comments
 3. Bij de bouw van het praktijkpand van de Graafschap Dierenartsen is rekening gehouden met duurzame energie. De warmtehuishouding van het gebouw komt van aardwarmte. Dit blijkt een zeer energievriendelijke en geldbesparende energiebron te zijn.

  Uploaded 2 Plays 0 Comments
 4. Hondsdolheid is nog altijd een groot probleem in Afrika onder mens en dier. Jaarlijks sterven meer dan 25.000 mensen aan deze dodelijke virusinfectie. De hond is het belangrijkste reservoir van de infectie. Rondom het Serengeti National Park in Tanzania heeft het onderzoeksproject Afya Serengeti aangetoond dat grootschalige vaccinatie van honden tegen hondsdolheid de ziekte kan voorkomen. Intervet/Schering-Plough Animal Health heeft zich samen met haar klanten verbnden aan dit project: voor ieder verkocht hondsdolheid vaccin wordt één dosis aan het Afya Serengeti project.

  # vimeo.com/6942372 Uploaded 110 Plays 0 Comments

MVVO Award 2009

digiRedo PRO

MVVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Veterinair Ondernemen. In 2009 is de KNMvD (Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde) met dit project gestart, in samenwerking met dierenartsencoöperatie AUV, St Anna advies en Nieuw Media bureau DigiRedo.…


+ More

MVVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Veterinair Ondernemen. In 2009 is de KNMvD (Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde) met dit project gestart, in samenwerking met dierenartsencoöperatie AUV, St Anna advies en Nieuw Media bureau DigiRedo. Doel is veterinair Nederland bewust te maken van het belang van MVO.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.