1. ΕΣΩ 2014 | Συνέδριο για την Αρχιτεκτονική και το Ιnterior Design. Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση.

  Η τρίτη ημερίδα του ΕΣΩ, η οποία έρχεται ως συνέχεια και ως αποτέλεσμα της μεγάλης επιτυχίας των δύο προηγουμένων διοργανώσεων, εμφανίζει μια πολύ γοητευτική παραδοξότητα: Το φετινό ΕΣΩ έρχεται να σκιαγραφήσει, ίσως πιο ξεκάθαρα από ποτέ, ένα σημαντικό άνοιγμα των Ελλήνων σχεδιαστών προς τα “έξω”. Μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης σε όλα τα επίπεδα, επαγγελματίες από πολύ διαφορετικές περιοχές του σχεδιασμού προσπαθούν να υπερβούν τους περιορισμούς της συγκυρίας και του τόπου εντάσσοντας στη δουλειά τους δύο κρίσιμες παραμέτρους: Την διαρκή έρευνα και τη δυναμική δικτύωση, ως προϋποθέσεις εξωστρέφειας. Αυτό είναι το κοινό χαρακτηριστικό που συνέχει τη φετινή ομάδα ομιλητών και μπορεί να δημιουργήσει μια πλατφόρμα κριτικής και διαλόγου, τόσο μεταξύ τους όσο και με το κοινό.

  Σταύρος Μαρτίνος, Ιστορικός Αρχιτεκτονικής
  Αρχισυντάκτης ARCHISEARCH.gr

  # vimeo.com/87470935 Uploaded 354 Plays 0 Comments
 2. ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ _ BEHIND THE SCENES
  Η Ρένα Σακελλαρίδου θα παρουσιάσει το Νέο Κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών, στην οδό Σίνα στην Αθήνα. Θα επιχειρήσει μια ‘behind the scenes’ προσέγγιση, για να μιλήσει για το τι σημαίνει σύνθετο κτίριο, για τις ιδιαιτερότητες του να κάνεις αρχιτεκτονική στην Ελλάδα και θα μοιραστεί τις σκέψεις της για τον σχεδιασμό και την δημιουργικότητα.
  #esw15

  # vimeo.com/122600716 Uploaded 729 Plays 0 Comments
 3. H σκηνοθεσία της εμπειρίας
  Η βιωματική σχέση του ανθρώπου με το χώρο, είναι η αφετηρία της δουλειάς μας. Χρησιμοποιώντας το χρώμα, την κίνηση, την έκπληξη, το χιούμορ, τη μνήμη, καθώς και τη γλώσσα συγγενικών στην αρχιτεκτονική δημιουργικών πεδίων όπως το graphic design, σχεδιάζουμε τα στοιχεία που θα πρωταγωνιστήσουν στην εγκαθίδρυση μιας συνωμοτικής σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και τον χώρο που τον περιβάλλει. Σε αυτό το playground μπορεί κανείς να περιπλανηθεί συνθέτοντας την προσωπική του περιπέτεια. Εκεί όπου - όπως στην Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων - ο χώρος αποκτά ξεχωριστή σημασία και γίνεται το σημείο ανάμεσα σε αυτό που συνέβη ήδη και σε αυτό που πρόκειται να συμβεί.

  # vimeo.com/160373301 Uploaded 185 Plays 1 Comment
 4. Beyond design on a digital world!
  Μιλώντας για την επιτυχία του design ενός brand ή επιχείρησης στον ψηφιακό κόσμο, χρησιμοποιούμε λέξεις όπως δημιουργική διαδικασία, pixel perfect σχεδιασμός, branding, αισθητική, τεχνολογία, εμπειρία χρήστη κ.α. Όσο άρτιος όμως και να θεωρείται ο σχεδιασμός αυτός, δεν παύει να αποτελεί μόνο το μισό μιας ολοκληρωμένης επιχειρηματικής στρατηγικής.Το άλλο μισό αποτελείται από ενέργειες και εργασίες για τις οποίες το design λειτουργεί πια υποστηρικτικά και είναι αυτές που θα μας δώσουν όλα εκείνα τα μετρήσιμα αποτελέσματα, που κατόπιν ανάλυσής τους θα μας εκπλήξουν άλλοτε θετικά και άλλοτε όχι…Το όραμα κάθε επιχείρησης χρειάζεται ναι μεν σωστό σχεδιασμό αλλά περισσότερο από όλα, σωστή παρακολούθηση και κυρίως ανάλυση! …To design είναι η μισή αρχοντια

  # vimeo.com/159284573 Uploaded 231 Plays 0 Comments
 5. H κοινή γλώσσα της δημιουργικής συνεργασίας
  Πως είναι να συμμετέχεις από την αρχή μέχρι το τέλος σε ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά έργα των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα;
  Το αρχιτεκτονικό γραφείο ΒΕΤΑΠΛΑΝ, executive architect και συνεργάτης του Renzo Piano Building Workshop στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι ένα από τα λίγα γραφεία στην Ελλάδα που μπορεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Μέσα από εμπειρίες, ανέκδοτες ιστορίες και εξομολογήσεις, η νέα γενιά του γραφείου θα παρουσιάσει το πώς βίωσε από τη δική της σκοπιά τη στενή συνεργασία με καταξιωμένα γραφεία από όλο τον κόσμο και πως επίδρασε αυτή στους ίδιους αλλά και στο σύνολο της ΒΕΤΑΠΛΑΝ.

  # vimeo.com/159074476 Uploaded 185 Plays 0 Comments

ESW [eso ] CONFERENCE

Archisearch Plus

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.