1. Eric Luiten, Rijksadviseur Landschap en Water, stelt het borgen van ruimtelijke kwaliteit aan de orde in zijn terugblik op 2013. Het College van Rijksadviseurs nam rond diverse vraagstukken initiatief tot ontwerpend onderzoek, gaf advies over beleidsvorming of nam deel aan kwaliteitsteams. Binnen het thema “een betere Delta” is Eric Luiten voorzitter geworden van het kwaliteitsteam Afsluitdijk, die aan revisie toe is.

  # vimeo.com/82942326 Uploaded 533 Plays 0 Comments
 2. Rijksbouwmeester Frits van Dongen signaleert een kentering in de bouwcultuur van nieuwbouw naar beheer, behoud en transformatie van het bestaande. De Rijksbouwmeester vertelt over de Week van het Lege gebouw die in 2013 in het voormalige kantoor van Europol in Den Haag plaatsvond, één van de vele voorbeelden van leegstaande gebouwen in Nederland. Zulke gebouwen bieden vaak uitstekende mogelijkheden voor de huisvesting van, bijvoorbeeld, ondernemers.

  # vimeo.com/82949910 Uploaded 492 Plays 0 Comments
 3. Rients Dijkstra, Rijksadviseur Infrastructuur en Stad, gaat in op de ruimtelijke inpassing van een geplande snelweg waarmee de drukte op de Ring Rotterdam op termijn moet verminderen. Het project voltrekt zich in een tijd waarin de aanleg van nieuw asfalt en spoor steeds minder aan de orde zijn. De uitdaging ligt in de toekomst meer bij het verbeteren van de samenhang tussen verschillende soorten mobiliteit en daarbij slim om te gaan met wat er al is.

  # vimeo.com/82953784 Uploaded 408 Plays 0 Comments
 4. Het College van Rijksadviseurs (CRA) kijkt in deze compilatie vooruit naar 2014 en blikt terug op 2013. Aan het begin van 2013 startte het College met de werkagenda 'de Techniek van het verbinden'. Aan de hand van tien thema's is gewerkt aan diverse projecten en adviezen. Het CRA doet in woord en beeld verslag van de werkwijze en presenteert in het Jaarprogramma de herijkte doelen voor 2014 op: http://www.collegevanrijksadviseurs.nl

  # vimeo.com/83018134 Uploaded 113 Plays 0 Comments

College van Rijksadviseurs

Rijksvastgoedbedrijf

Videokanaal van het College van Rijksadviseurs.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.