1. Traditiegetrouw brengt 'Het Vyncktse Tejater' jaarlijks rond Pasen een aantal toneelvoorstellingen. In 2012 kozen ze voor 'Alfred & Albert', een blijspel in drie bedrijven van Carl Slotboom. In dit toneelstuk volgt het ene misverstand zich op na het andere. Dit leidt natuurlijk tot allerlei komische toestanden.

  Korte inhoud: Alfred, een zakenman vertrekt voor een gans weekend naar Parijs. Zijn vrouw Ria is er toch niet want die is samen met haar dochter Mieke vertrokken naar Wachtebeke waar haar zus Francine woont. Eenmaal Alfred de deur uit is, loopt het mis. Eva, een dansers springt onverwachts binnen. De tweelingbroer van Alfred, Albert komt ook langs. Het toeval wil nu dat Ria en Mieke hun trein missen en terug huiswaarts keren. Als Francine en haar echtgenoot Dolf ook nog eens op bezoek komen dan gaan de poppen wel echt aan het dansen. De boekhouder Paul moet het allemaal maar zien op te lossen. Hij schakelt Albert in die helaas de rol van zijn broer niet al te best speelt.
  Via 5 fragmenten in dit filmpje laat ik u even kennis maken met 'Alfred en Albert'.

  # vimeo.com/84481798 Uploaded 85 Plays 0 Comments
 2. In het voorjaar van 2014 bracht Het Vyncktse Tejater 'De tante uit Brazilië' van Jon Van Eerd, een hilarisch toneelstuk, een klucht in twee bedrijven.
  Het verhaal: Rudi en Karel, twee goede vrienden wachten op de komst van hun vriendinnetjes Eline en Celine. De meisjes komen speciaal op bezoek om kennis te maken met de steenrijke tante van Karel, Donna Lucia d'Alvadores. Helaas laat de tante weten dat ze pas enkele dagen later zal aankomen dan voorzien. Ondertussen vernemen we van Rudi's vader dat zijn zaak zo goed als failliet is. De butler des huizes, speelt toneel in zijn vrije tijd, neemt de rol van tante Lucia even op zich. En dan pas gaan de poppen aan het dansen.
  Via een aantal fragmenten laat ik u even kennis maken met deze komedie.

  # vimeo.com/92313970 Uploaded 283 Plays 0 Comments
 3. Het Vyncktse Tejater bracht dit voorjaar voor hun 29e speelseizoen de komedie 'Buenos Dias Benidorm' van Willy Gillis in een regie van Marc Tieberghien. We volgen de familie Van Neste die dit jaar gekozen hebben voor een busreis naar Benidorm. Ze denken dat ze er een zeer luxueus appartement gehuurd hebben.
  Via een aantal fragmenten laat ik u even kennis maken met deze komedie.

  # vimeo.com/126531060 Uploaded 182 Plays 0 Comments
 4. Het Vyncktse Tejater speelde dit voorjaar 'Buenos Dias Benidorm', een komedie van Willy Gillis in een regie van Marc Tieberghien. Deze trailer als eerste kennismaking.

  # vimeo.com/125711663 Uploaded 285 Plays 0 Comments
 5. Het Vyncktse Tejater speelt dit voorjaar 'De Godmother', een maffiaklucht van Luuk Hoedemaekers in een regie van Mie De Neve. Deze trailer als eerste kennismaking met hun 30e productie.

  # vimeo.com/161367175 Uploaded 56 Plays 0 Comments

Het Vyncktse Tejater

Yves Verfaillie PRO

Het Vyncktse Tejater is een toneelgroep in Vinkt , opgericht in 1985. De voorstellingen vinden plaats tijdens de paasvakantie in de turnzaal van de plaatselijke basisschool.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.