1. aknar du en kortfattad, balanserad och bra sammanfattning om Irsral, både ur ett bibliskt och historiskt perspektiv? Vill du ha ett behändigt och seriöst material om Israel att dela ut? Då rekommenderar jag den lilla broschyren "Israel, världens brännpunkt" som Israels vänner har gett ut. Du kan bläddra i broschyren via videon nedan (klicka upp videon i helskärm så kan du läsa bättre). Vill du beställa den i tryckt format kan du göra det via denna länk: shop.israelsvan.com/index.php?route=product/product&path=59&product_id=68. Kostnaden är endast 60 kr för 10 st.

  # vimeo.com/240271600 Uploaded 428 Plays 0 Comments
 2. "Kom, så bygger vi oss en stad och ett torn som har spetsen uppe i himlen. Låt oss göra oss ett namn..."

  En föreläsning/bibelstudium om det eskalerande avfallet i kristenheten. Om hur kristenheten mer och mer går i samma riktning som New age. Om två oförenliga vägar och riken, om två olika sorters andlighet.

  Rubriker:
  - Inledning
  - Vad är viktigt just nu?
  - Babels väsende
  - Babels väsende i vår tid
  - "Det stora andliga uppvaknandet"
  - Ekumenikens magneter
  - ”Kingdom Now” – att bygga Riket här och nu
  - Vem skall leda återuppbyggnaden av Babels torn?
  - Guds rike - "Konungariket tvärtom"
  - Avslutning

  # vimeo.com/67786301 Uploaded 1,898 Plays 0 Comments
 3. Ben Stein intervjuar evolutionsprofessorn Richard Dawkins om livets uppkomst. Dawkins hänvisar till rymdvarelser som svar på gåtan om livets ursprung!

  # vimeo.com/178347876 Uploaded 999 Plays 0 Comments
 4. Denna film vederlägger de felaktiga argument och lögner om kristendomens ursprung som presenteras i del 1 av New age-filmen "Zeitgeist: the movie", och vars avsikt bl.a. är att tillintetgöra den kristna tron. Det engelska originalet (utan svensk text) finns på HolyBibleProphecy.org

  Många är omedvetna om att anklagelserna från Zeitgeist är ogrundade och att de inte kan styrkas med primära faktakällor. I studier av historia som akademisk disciplin, utgör en primär källa eller den ursprungliga källan en ”artefakt”, ett dokument eller annan informationskälla som skapades vid den tid som studeras. Den fungerar som en ursprunglig källa till information om ämnet som studeras. Det lilla ursprungliga källmaterial som Zeitgeist presenterar är helt uppenbart misstolkat och missvisande enligt många erkända forskare.

  # vimeo.com/115869806 Uploaded 2,327 Plays 0 Comments
 5. # vimeo.com/109440638 Uploaded 2,758 Plays 0 Comments

BibelFokus videos

BibelFokus.se Plus

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.