BalkanMythBusters

  1. Dr Eva Elvira Klonovski je antropološka forenzičarka, islandska Poljakinja koja već 18 goodina živi i radi u Bosni i Hercegovini. Živjela je i u komunističkom totalitarizmu i u jednom od najdemokratskijih društava u svijetu, širokog je obrazovanja i velikih interesa za kulturu i ljudska prava. Klonovski jasno, stručno i suvereno objašnjava pojmove identiteta na onom nivou na kojem se sa njima najčešće susreće - na nivou posmrtnih ostataka.

    # vimeo.com/87756923 Uploaded 6 Plays 0 Comments
  2. Dr Eva Elvira Klonovski je antropološka forenzičarka, islandska Poljakinja koja već 18 goodina živi i radi u Bosni i Hercegovini. Živjela je i u komunističkom totalitarizmu i u jednom od najdemokratskijih društava u svijetu, širokog je obrazovanja i velikih interesa za kulturu i ljudska prava. Klonovski jasno, stručno i suvereno objašnjava pojmove identiteta na onom nivou na kojem se sa njima najčešće susreće - na nivou posmrtnih ostataka.

    # vimeo.com/87756922 Uploaded 5 Plays 0 Comments

BalkanMythBusters

BalkanMythBusters

BalkanMythBusters kroz web video radove propituju i educiraju o mitovima i predrasudama koji utiču na našu individualnu i kolektivnu sadašnjost i budućnost. Krenuli smo od primordijalnog nacionalizma koji je u našim glavama itekako prisutan i napravili…


+ More

BalkanMythBusters kroz web video radove propituju i educiraju o mitovima i predrasudama koji utiču na našu individualnu i kolektivnu sadašnjost i budućnost. Krenuli smo od primordijalnog nacionalizma koji je u našim glavama itekako prisutan i napravili dosta sadržaja na tu temu, razgovore sa relevantnim ekspertima i DNA testiranje nekoliko naših sugradjana različitog porijekla i različitih identiteta. Nudimo vam da se uključite, putem komentara na YT, na Facebook-u ili da uz pomoć ponudjene instant snimalice u svoju kameru kratko kažete šta imate, a vezano za temu i sadržaj vdeo radova. Linkove na svoje video radove ili na neke druge video radove koji vec postoje na Youtube ili Vimeo servisima mozete poslati mailom i ako su relevantni bit će postavljeni u rubrici "agregirani sadržaj". Radi se o pilot projektu i stranica je u testnoj fazi pa vas molimo da eventualne probleme kod korištenja stranice i njenih funkcija prijavite na email: bmb.admin@cpi.ba

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.