Klimafilm

 1. "Et grønt skridt frem" af Eirik Stordahl fører os rundt i en sci-fi-verden og rejser spørgsmålet, hvorfor vi ikke allerede nu udnytter de teknologiske muligheder for at mindske den globale opvarmning.

  En visuelt stærk film som giver os tre bud på, hvordan vi med ny teknologi kan skabe grøn og vedvarende energi. Filmen åbner vores øjne for vores uendelige forbrug, men også for naturens uendelige styrke.

  # vimeo.com/7918962 Uploaded 279 Plays 0 Comments
 2. "Rejsecirkus" af Fenar Ahmed fortæller om flyttecirkuset i EU, hvor politikere og administration hver måned flytter mellem de to byer med en helt unødig belastning af miljøet til følge.

  Denne visuelt stærke film fortæller historien om, hvordan det helt meningsløse rejseri mellem europa-parlamentets to hovedsæder i Bruxelles og Strassburg skaber en helt unødvendig CO2 forurening. En kompliceret problemstilling der fortælles ved hjælp af guldfisk, lagkage og vasketøjssnor.

  # vimeo.com/7918609 Uploaded 100 Plays 0 Comments
 3. "Sandheden bag den grønne benzin" af Julie Bezerra Madsen jager historien om bioethanol og regnskov.

  Mange forsøger at nedsætte deres eget private co2-udslip. Men det er ikke altid lige nemt, selvom man gerne vil gøre det rigtigt. For eksempel ved at tanke grøn benzin. I denne delvist animerede film rejser Julie hele vejen fra Danmark til Brasilien for at løfte sløret for, hvordan fremstillingen af biobenzinen skader regnskoven.

  # vimeo.com/7918881 Uploaded 272 Plays 0 Comments
 4. "På sporet af ELbilen" af Adam Rieper undersøger, hvorfor den oplagte erstatning for den CO2-forbrugende privatbil ikke er sket for længst.

  I filmen kører en lille grøn elbil rundt i gaderne, mens den fortæller om bilslægtens op- og nedture. Desværre kan den fortælle om flest nedture - bilen har for eksempel aldrig slået igennem i Danmark. Men også en glad historie fra vores skandinaviske nabo i Norge.

  # vimeo.com/7918216 Uploaded 635 Plays 0 Comments
 5. I "Adam og Eva" af Camilla Magid konfronteres to unge storforbrugere med den vestlige verdens markedssamfunds akilleshæl.

  "Adam & Eva" er en skæv fortælling om menneskets fascination af at forbrug, og vores evne til at skrabe alle mulige unødige varer til os – bare for at få sex.
  Filmen gør opmærksom på, at mennesket kan være sin egen værste fjende. På en humoristisk måde fortæller den, at vi mennesker ikke nødvendigvis behøver meget mere end det Adam og Eva havde for at nyde hinanden.

  # vimeo.com/7897394 Uploaded 3,580 Plays 0 Comments

Klimafilm

Det Danske Filminstitut Business

Overforbrug, uhensigtsmæssig transport og bioethanol fra regnskoven. Mens verdens ledere lægger planer for klodens fremtid, funderer otte unge danske instruktører over emner, der har betydning for den globale opvarmning.

De otte film, hver på 3-5 minutter,…


+ More

Overforbrug, uhensigtsmæssig transport og bioethanol fra regnskoven. Mens verdens ledere lægger planer for klodens fremtid, funderer otte unge danske instruktører over emner, der har betydning for den globale opvarmning.

De otte film, hver på 3-5 minutter, går tæt på de klimaproblemer, som verden står med i dag, og som politikere og beslutningstagere verden over bliver nødt til at forholde sig til.

Serien er støttet af DFI's Public Service Pulje og er produceret af Express TV-produktion. Serien kan også ses på dk4 i december og på Politikens hjemmeside.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.