1. Divendres, 27 d’abril, a les 21.00

  En el marc de l’exposició Francisco Ruiz de Infante + Insectes, Francisco López presentarà un concert centrat en els enregistraments d’insectes realitzats a l’Amèrica Llatina al llarg dels darrers anys. Com a constant en la seva trajectòria artística, Francisco López sempre s’ha interessat pel so ambiental de les reserves naturals, possiblement motivat per la seva formació com a biòleg.

  Conops
  La predominant concepció bucòlica de la natura l’associa amb la quietud i el silenci. Això és així en molts llocs naturals, particularment en les zones de clima temperat del planeta, però no en les àrees tropicals i subtropicals. En aquestes últimes, la densitat i riquesa sonores són impressionants i conformen ambients sonors d’una intensitat sorprenent. En la majoria dels casos, això es deu principalment als insectes, que poden generar xarxes sonores contínues molt potents i diversificades en l’espectre de freqüències audibles per a l’oïda humana.

  Conops és una obra sonora creada a partir d’enregistraments originals d’ambients dominats per aquestes xarxes sonores d’insectes, que he portat a terme en multitud de llocs naturals dels cinc continents al llarg dels últims disset anys. Tot aquest material ha estat treballat exhaustivament en estudi per crear una peça d’immersió que no pretén representar la realitat, sinó transformar-la en un nou univers sonor absolut i hiperrealista. Aquesta obra està concebuda per a un espai amb un sistema sonor multicanal i en absoluta obscuritat.

  # vimeo.com/7979551 Uploaded 227 Plays 0 Comments
 2. Aufgang és la reunió de dos pianistes amb el programador Aymeric Westrich. Els pianistes Francesco Tristano Schlimé, luxemburguès, i Rami Khalifé, francolibanès, es van conèixer a Nova York, ciutat on tots dos van estudiar a la Juilliard School. D’aquesta coneixença, n’ha resultat el projecte Aufgang amb què han desenvolupat un llenguatge singular. Inspirant-se en tendències oposades (del jazz a la world –àmbit de la música oriental–, de l’herència barroca i clàssica a la garage house, del free al minimalisme), el duo crea estructures úniques i sorprenents. Només sortir a l’escenari, s’estableix un diàleg inesgotable entre ambdós músics: irrupció, desenvolupament i intercanvi de motius rítmics i línies melòdiques, introducció de noves idees, creació d’espais, tan aviat densos com aeris. Es tracta d’una música urbana, experimental i insòlita.

  Molt impregnats pel corrent de la música electrònica, Francesco Tristano i Rami Khalifé col·laboren regularment amb diversos DJ i programadors, entre els quals trobem DJ Juls (Royal Inc. NYC), Sam Koenig aka El Rey (Munich) i Agoria (PIAS, Lió), en el darrer disc del qual Francesco Tristano ha enregistrat “Strings of life” amb piano sol. Darrerament, Aymeric Westrich (París) s’ha incorporat al duo de pianos de forma estable per donar la forma actual del projecte.

  Aufgang ha actuat al Sónar 05, al Mercat de Música Viva de Vic i al TransMusicales de Rennes 06.

  # vimeo.com/7978675 Uploaded 558 Plays 0 Comments

Centre d'art la Panera

Centre d'art la Panera

El Centre d’Art la Panera és una plataforma de producció, difusió, formació i exhibició de les arts visuals al nostre país i pretén ser un instrument que estableixi ponts entre la creació visual i la creació produïda en d’altres àmbits culturals. Al mateix…


+ More

El Centre d’Art la Panera és una plataforma de producció, difusió, formació i exhibició de les arts visuals al nostre país i pretén ser un instrument que estableixi ponts entre la creació visual i la creació produïda en d’altres àmbits culturals. Al mateix temps, amb les exposicions i activitats generades, aspira a ser un centre de reflexió que vinculi les arts visuals amb les diverses problemàtiques que genera la nostra societat.

El seu programa expositiu abasta projectes individuals de gran envergadura, com els presentats d’Alicia Framis, Cabello/Carceller i Antoni Abad, i exposicions temàtiques que aborden qüestions cabdals del moment i que suposen una presa de posició per part del centre davant de les controvèrsies que generen.

Així mateix, amb la presentació de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol que s’organitza des del 1997, s’ha pogut anar reunint una important col·lecció d’art contemporani espanyol, a partir de la qual han sorgit diferents presentacions, tant al centre com en d’altres institucions artístiques.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.