Dokter Ecologie is het fictieve personage van het Nederlands Ecologisch Instituut (NIOO-KNAW). De dokter verwondert zich over hoe natuur werkt. Hij helpt mensen met hun grote en kleine levensvragen. En duwt ze zo -met zijn vernieuwende blik- richting een verrassende oplossing. Met Dokter Ecologie wil het NIOO op een ludieke en laagdrempelige wijze het wetenschappelijk onderzoeksgebied van de ecologie, onder de aandacht brengen van een breder publiek. Naast een pagina op Facebook en korte filmpjes op You Tube houdt Dokter Ecologie ook praktijk tijdens bijvoorbeeld de open dag van het NIOO op 5 oktober jl. en tijdens het Film Food Festival afgelopen mei in Amsterdam. De dokter wordt gespeeld door Stijn van Gils, Sven Teurlincx en Lysanne Snijders. Zij wisselen elkaar af en vertolken de dokter op hun eigen wijze. De drie doen onderzoek bij het NIOO. Voor meer informatie: dokterecologie.nl

(illustratie: Esther Brouwer)

# vimeo.com/98451028 Uploaded 15 Plays 0 Comments

Follow

Web Stories Videokanaal

Web Stories PRO

Op deze plek laat ik je werk zien: bedacht en gemaakt in samenwerking met anderen, zelfstandig of in opdracht. Ik schrijf, film en produceer verhalen in tekst en beeld voor oude en nieuwe media. Mijn naam is Ingrid Oyevaar.

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.