1. # vimeo.com/98959411 Uploaded 26 Plays 0 Comments
  2. Uploaded 10 Plays 0 Comments
  3. Samo dober kilometer iz centra Kočevja leži Rudniško jezero. Umetno jezero je pred desetletji nastalo na opuščenem dnevnem kopu rudnika rjavega premoga. S površino površino 1.5 km2 nudi možnosti za plavanje, veslanje, potapljanje in tudi jadranje. Največja izmerjena globina Kočevskega jezera je nekaj nad tridesetimi metri. Vanj je ribiška družina leta 1989 začela načrtno vlagati krape, ki so do danes zrasli v kapitalne primerke čez 20 kg. Bogato obrežno rastje nudi zavetje številnim vrstam ptic in rac, čistočo vode dokazujejo raki jelševci. Jutranje meglice delajo idilične prizore za fotografiranje. Okoli jezera je sprehajalna pot, na obrežju so pomoli in mesta za ribolov, neposredno ob vodi je gostinska ponudba. Postajališče za avtodome, ki je v bližini, omogoča brezplačno parkiranje. V Turističnem kompleksu Jezero pa vas čaka prijazno osebje, da vam posreduje informacije o zanimivostih Kočevske, ter destinacijah v bližini. Ekipa Tv Kočevje je naredila kratek video v promocijske namene.

    # vimeo.com/96682336 Uploaded 560 Plays 0 Comments
  4. KOLPA - NO BORDER RIVER
    Kolpa je državna mejna reka, ki 118 km loči Slovenijo in Hrvaško. Izvir se nahaja v narodnem parku Risnjak na Hrvaškem, po 5 km pa se ji pridruži levi pritok Čabranka. Skupno je Kolpa dolga 294 km, nato pa se pri Sisku na Hrvaškem izlije v Savo, zatem pa odteka približno 1500 km daleč v Črno morje. Kraški izvir Kolpe je okoli 200m dolgo in do 50m široko smaragdno jezerce med pobočji Risnjaka pod vasjo Razloge v Gorskem kotarju, imenovano tudi Kupeško jezero. Večji levi pritoki so Čabranka, Lahinja, Kupčina in Odra. Večji desni pritoki pa so Kupica, Dobra, Korana, Velika Utinja, Trepča in Glina. Na pot smo se podali na lepo sobotno jutro. Do Osilnice smo se iz Kočevja pripeljali v 40 min, zatem pa smo prečkali mejni prehod Zamost in se zapeljali na izhodišče ob sotočju Čabranke in Kolpe. Ob narmalnem tempu smo v eno smer hodili malo več kot eno uro. Pot je zložna, prijetna in zelo lepo ohranjena, pa tudi kakšnega večjega napora skorajda ni. Lep izlet je popestrilo še prijetno septembrsko kopanje v reki, ki pa je imela za ta letni čas presenetljivih 22 stopinj. Po osvežitvi smo se polni vtisov odpravili domov. Skupni sklep je bil: »Še bomo prišli«.

    # vimeo.com/91334035 Uploaded 2,956 Plays 0 Comments
  5. # vimeo.com/92024399 Uploaded 990 Plays 0 Comments

Reference

TV Kocevje Plus

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.