FAUNA

 1. I més gorgònies. Amb menys colors i en escenaris diferents però també al voltant de Tarragona. D’entrada unes poques imatges (no donava per gaire més els 40 cm de visibilitat en horitzontal...) d’un petit camp, ben a prop de Torredembarra. Tinc la sensació que no estan gaire bé de “salut”. Contrasta amb “l’esplendor” de les seves col.legués de més al sud, que vèiem en el primer video. Les condicions de l’aigua ...xocolata negra del 99%...i amb sorpresa inclosa, amb un bol de terrissa sorgit del no-res en mig de l’exploració.
  Les imatges següents mostren exemplars dispersos i diversos, pel voltant de Creixell, a cotes baixes, vora els 20 metres de profunditat.
  I si teniu paciència i arribeu al final del clip, veureu de nou la majestuositat d’un bosc de gorgònia, blanca en aquest cas, tal com els trobem en els derelictes més profunds. Jo n'he vist fins als 80 metres, sobre l'acer. Aqui són sobre babord del vapor “Amiral de Kersaint”, a unes 10 milles del Cap de Tortosa. En aquest costat, la profunditat és de 56 metres aprox. Aqui les gorgònies sembla que tenen bon aspecte. Els hi passa com a mi, que estar al fons amb pressió, els hi prova...

  Y más gorgonias . Con menos colores y en escenarios diferentes pero también alrededor de Tarragona. De entrada unas pocas imágenes (no daban para mucho más los 40 cm de visibilidad en horizontal ... ) de un pequeño campo, muy cerca de Torredembarra. Tengo la sensación de que no están muy bien de " salud". Contrasta con el "esplendor" de sus colegas de más al sur, que veíamos en el primer video. Las condiciones del agua ... chocolate negro del 99% ... y con sorpresa incluida, con un cuenco de cerámica surgido de la nada en medio de la exploración.
  Las siguientes imágenes muestran ejemplares dispersos y diversos, en el entorno de Creixell, en cotas bajas, sobre los 20 metros de profundidad .
  Y si teneis paciencia y llegais al final del clip , vereis de nuevo la majestuosidad de un bosque de gorgonia, blanca en este caso, tal como los encontramos en los pecios más profundos. Yo las he visto hasta los 80 metros, sobre el acero. Aqui están sobre babor del vapor " Amiral de Kersaint ", a unas 10 millas del Cabo de Tortosa. En este costado, la profundidad es de 56 metros aprox. Aqui las gorgonias parece que tienen buen aspecto . Les pasa como a mí, que estar en el fondo, con presión, les sienta bien ...

  # vimeo.com/89313035 Uploaded
 2. Si us pensaveu que ja ho havieu vist tot sota el mar de Tarragona...error. Més enllà dels 50 metres de profunditat s'hi amaguen veritables boscos de gorgònies gegants d'intensos i càlids colors. Una veritable joia pels sentits. Aquestes imatges les he gravat en un d'aquests boscos, entre 54 i 56 metres de profunditat, l'existència del qual em va ser informada pel Miquel Brunet i en Jordi Manonelles, l'any 2010, a través del Pep Tizne. És un miracle que encara existeixin aquests llocs. Per tot plegat, és pel que magrada tant aquest mar...

  Si creíais que ya lo habíais visto todo bajo el mar de Tarragona ... error. Más allá de los 50 metros de profundidad se esconden verdaderos bosques de gorgonias gigantes de intensos y cálidos colores. Una verdadera joya para los sentidos. Estas imágenes la he grabado en uno de estos bosques, entre 54 y 56 metros de profundidad, cuya existencia me fue informada por Miquel Brunet y Jordi Manonelles, en 2010, a través de Pep Tizne. Es un milagro que todavía existan estos lugares. Por todo ello, es por lo que me gusta tanto este mar ...

  # vimeo.com/89196435 Uploaded
 3. Al llarg del quaternari, la costa mediterrania ha anat experimentat successives variacions del nivell del mar com a consequència de les etapes glacials i interglacials. L'última, esdevinguda fa uns 20.000 anys, va fer retrocedir el nivell del mar fins a uns 100 m per sota de la cota actual. A partir d'aquest moment el nivell del mar va anar pujant, amb intermitències, fins a situar-se a la cota d'avui.

  Davant de la costa del Baix Camp, s'exten un d'aquests fenòmens geològics, a una profunditat d'uns 18 metres, a una milla aproximadament de la platja actual, entre l'Hospitalet de l'Infant i Cambrils.
  Les imatges mostren un breu recorregut per aquest escenari tant sugerent pel seu origen, com per la vida que hi troba refugi.
  A lo largo del Cuaternario, la costa mediterránea ha ido experimentado sucesivas variaciones del nivel del mar como consecuencia de las etapas glaciales e interglaciares. La última, ocurrida hace unos 20.000 años, hizo retroceder el nivel del mar hasta unos 100 m por debajo de la cota actual. A partir de este momento el nivel del mar fue subiendo, con intermitencias, hasta situarse en la cota de hoy.
  Frente a la costa del Baix Camp, se extiende uno de estos fenómenos geológicos, a una profundidad de unos 18 metros, a una milla aproximadamente de la playa actual, entre Hospitalet de l'Infant y Cambrils.
  Las imágenes muestran un breve recorrido por este escenario tan sugerente por su origen, como por la vida que allí encuentra refugio.

  # vimeo.com/54705422 Uploaded
 4. Per més que se la vulgui qualificar d'agressiva, les meves experiències amb la Foca Lleopard, a l'Antàrctica, em permet afirmar tot el contrari. Un animal noble i de fàcil interacció amb els humans.
  Por más que se la quiera calificar de agresiva, mis experiencias con la Foca Leopardo, en la Antártida, me permite afirmar todo lo contrario. Un animal noble y de fácil interacción con los humanos.
  Often described as aggressive, my personal experiences with the leopard seal in the Antarctic, allows me to say the opposite. It is a noble animal, and has an easy interaction with humans.

  # vimeo.com/110708895 Uploaded
 5. Dos minutos para entender porque les llaman liebres de mar...una bailaora solitaria y luna llena bajo el mar...
  Dos minuts per entendre perquè les anomenen llebres de mar...una bailaora solitària i lluna plena sota el mar...

  Aplysia fasciata

  # vimeo.com/105998690 Uploaded

FAUNA

Josep Mª Castellvi Plus

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.