1. V živo iz studia Radia Študent, 3.9.2014

  Live at Radio Študent, Ljubljana!

  radiostudent.si/klubskimaraton/artists/view/yourgaythoughts

  Your Gay Thoughts kot zasedba posameznikov – pobudnikov scen – izvira iz kreativnega vrelišča ljubljanskih ulic in nočnih placov. Igrajo samonalepljeni post pop, mešanico sodobne elektronske produkcije, bendovskih elementov, poetičnih besedil in vizualij, ki jo skozi zadnje obdobje oblikujejo v vedno okretnejšo tvorbo za živo izvajanje in studijsko produkcijo. Njihovi muzika in podoba sta usmerjeni v trans-čutno božanje spominskih centrov ter con ugodja, tampon in platno med galerijo, tehniko ter muzikalnim etrom, ki obenem razzrcalita barve in vpijeta sladkobni refren ...


  Člani:
  Gregor Kocijančič - klaviature, vokal
  Aljaž Košir - bobni, beati
  Mina Fina - video
  Michael Thomas Taren - besedila

  Kontakt/Povezave:
  email: gregij.gfc@gmail.com
  soundcloud.com/your-gay-thoughts
  facebook.com/pages/YOUR-GAY-THOUGHTS/251760494835605

  Kraj/Regija:
  Ljubljana

  # vimeo.com/105715495 Uploaded 572 Plays 0 Comments
 2. V živo iz studia Radia Študent, 3.9.2014

  Live at Radio Študent, Ljubljana!

  radiostudent.si/klubskimaraton/artists/view/koalavoice

  Zasavski omladinci Koala Voice so se ob razvejanem glasbenem miljeju odločili, da svojo lastno muziko suvereno in skoraj prav nesramno postavijo na popoidno križišče med rockom, discom in trendovskimi indie strujanji. V tem zlahka klišejskem glasbenem okolju jim uspeva ustvarjati glasbo, ki je prepoznavno njihova in kot taka nabrita ter mladostniško zaletava, prešpikana z nekaj poletne romantike in obilico hitoidnih rifov. Njihove ambicije so očitne, prav tako pa tudi talent za njihovo realizacijo. Zmaga na Špil ligi 2014 ter uvrstitev na letošnji Klubski maraton se zdita predvidljiva pot zasedbe, katere refrene si skorajda sumljivo hitro pričnete mrmrati tudi sami.


  Člani:
  Manca Trampuš – vokal, kitara
  Domen Don Holc – kitara
  Miha Prašnikar – bobni, back vokal
  Tilen Prašnikar – bas

  Kontakt/Povezave:
  email: voicekoala@gmail.com
  facebook.com/VoiceKoala
  twitter.com/KoalaVoice
  youtube.com/channel/UCGTyrZKUYB5bBk4D_27NdKA

  Kraj/Regija:
  Kisovec/Zasavje

  # vimeo.com/105715494 Uploaded 1,537 Plays 0 Comments
 3. V živo iz studia Radia Študent, 10. 9.2014
  Live at Radio Študent, Ljubljana!

  HillbillyWithAChainsaw so glasen podgurski trio, ki svoj pohod šele začenja. Kitarist Marko, bobnar Maks in basist Sandro igrajo muziko, ki sploh ni težko opredeljiva, ne glede na to, kako modno se je izmikati oznakam. Kot pravijo sami - gre predvsem za nažiganje. In to v inštrumentalnem stoner/metal/groove/math stilu, ki je na srečo daleč od kakih žalostnih rock-fusion skropucal. Trio suvereno melje in gazi, kar se mu znajde na poti - opletanje z motorko v imenu benda in naslovih komadov seveda ni naključje - nezanemarljiva inštrumentalistična veščina pa jim pri tem še izdatno pomaga in dviga vznemirljivost dogajanja. Gozdarsko robantenje po prepoznavnih in razmeroma pravovernih obrazcih, torej, a podmazano z znatno dozo mladostne zagnanosti ter tudi kakim nenavadnim zasukom ali dvema.
   
  Člani:
  Sandro Mohorko – bas
  Marko Mitrič – kitara
  Maksim Špelko – bobni
   
  Kontakt/Povezave:
  email: mohorko.sandro@gmail.com
  soundcloud.com/h-b-w-c
  youtube.com/user/maksimspelko/videos
   
  Kraj/Regija:
  Novo mesto

  # vimeo.com/106472713 Uploaded 343 Plays 0 Comments
 4. V živo iz studia Radia Študent, 10. 9.2014
  Live at Radio Študent, Ljubljana!

  Če ste v preteklih nekaj letih vsaj bežno spremljali domači podzemni techno živelj, bržkone niste mogli spregledati imena Skeletonium. Za njim stoji Simon Gregorič, nadebudni ustvarjalec, ki je na svoji glasbeni poti preizkusil kar nekaj inštrumentov, preden se je znašel v digitalnem okolju in našel v svetu ustvarjanja elektronske glasbe. V izčiščenih in dovršenih produkcijah, ki jih podpisuje kot Skeletonium, je moč slišati paleto rezkih zvokov industrije, prepoznati plazečo se vseprisotnost mračnjaških in nemalokrat tesnobnih atmosfer, in začutiti neusmiljeno udarjanje težkih techno kladiv – neustavljivega motorja, ki glasbi Skeletoniuma daje značilen utrip.
   
  Člani:
  Simon Gregorič - klaviature, midi kontrolerji
   
  Kontakt/Povezave:
  email: skeleton.simon@gmail.com
  soundcloud.com/skeletonium
  skeletonium.com/
  youtube.com/user/skeletonij
  mixcloud.com/skeletonium/
  facebook.com/pages/Skeletonium/127657440635461?fref=ts
   
  Kraj/Regija:
  Logatec

  # vimeo.com/106477409 Uploaded 355 Plays 0 Comments
 5. V živo iz studia Radia Študent, 17. 9.2014
  Live at Radio Študent, Ljubljana!

  Na zadnjem koncertu KM14 iz studia Radia Študent smo gostili kolažno indie pop druščino, ki se rada spogleduje z avantgardo, AKAMI. Prvotno predvideno soočenje je žal odpadlo, saj je moral 12 v zadnjem trenutku odpovedati svoj nastop. Ujamete ga lahko na katerem izmed koncertov v okviru turneje KM14.

  Posnetek koncerta na strani Radia Študent:
  radiostudent.si/glasba/koncert-v-%C5%BEivo/km14-akami

  AKAMI

  Za psevdonimom Akami se skriva Domen Slovinič, ki ustvarja v tradiciji samotarskih, vsekakor pa večstransko nadarjenih solističnih kreativcev. Z izjemo peščice koncertov, na katerih mu je na pomoč priskočilo tudi nekaj soglasbenikov, je bil do nedavnega prisoten predvsem spletno. In tam nam že nekaj časa ponuja kar zajeten nabor albumskih kosov materiala, ki se pne od avantgardističnega popa do izletov v s historično avantgardnimi pristopi informirano elektroakustično kompozicijo. V Akamijevi glasbi tako lahko slišimo impresionistične klavirske miniature, nastlane s poletnim brnenjem in šumom, izlete v kantavtorske pesemske forme in noise-rock izpoved ter kolažne konstrukcije konkretnih zvokov in hrupa. Slovinič, ki deluje tudi kot književni kritik, pa na tekstovnem nivoju kdaj preseneti tudi z literarnimi namigi in citati.

  Člani:
  Domen Slovinič - vokal, kitare, efekti
  Boštjan Franetič - sint, efekti
  Kristjan Buzeti - bobni
  Brigita Gračner - sint, efekti, back vokali (občasna članica)

  Kontakt/Povezave:
  email: nosferatu3285@hotmail.com
  youtube.com/user/nosferatu3285

  Kraj/Regija:
  Nova Gorica, Ljubljana

  # vimeo.com/107169822 Uploaded 452 Plays 0 Comments

Klubski maraton 2014

RTV Študent PRO

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.