1. # vimeo.com/106908394 Uploaded
 2. In de drukke laatste week voor kerst was de opkomst bij de CBC-bijeenkomst indrukwekkend. Onder de 150 belangstellenden in het Zuiderstrandtheater waren trouwe bezoekers, maar ook veel nieuwkomers. Mensen uit het bedrijfsleven en de culturele sector zaten gebroederlijk in de mooie nieuwe theaterzaal. Een goed moment om de balans op te maken. Deze film geeft een indruk: wat is de culturele business case?, hoe werkt het? en welke kant gaan we op in de nabije toekomst?

  # vimeo.com/114783408 Uploaded
 3. Live stream registratie - 2014-11-05 -

  Dit seizoen presenteert De Balie in samenwerking met het Mondriaan Fonds de serie Beeldbepalers. Binnen deze serie zullen vooraanstaande Nederlandse kunstenaars een avond lang de gelegenheid krijgen om De Balie als laboratorium te gebruiken. In samenwerking met anderen presenteren zij nieuw werk of zetten hun bestaande werk in een ander daglicht.

  Jan Dibbets en Marlene Dumas gingen hen de afgelopen tijd al voor. De Balie en het Mondriaan Fonds zien deze avonden als belangrijke momenten in onze tijd. De Nederlandse voorhoeders in de kunsten, en daarmee dus ook de maatgevers binnen onze samenleving, komen uit hun ateliers en delen in aanwezigheid van een publiek hun gedachten over hun werk en deze tijd.

  Deze eerste aflevering is het de beurt aan Joep van Lieshout van Atelier Van Lieshout.

  Joep van Lieshout is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In 1995 richtte hij ‘Atelier Van Lieshout’ op, zijn studio en werkplaats. Daar geeft hij leiding aan een team kunstenaars en medewerkers, met wie hij zowel vrij werk als opdrachten produceert. Joep staat bekend om het maken van objecten die op de grens tussen beeldende en toegepaste kunst liggen. De functionaliteit van zijn objecten zorgen vaak (bewust) voor verwarring bij beschouwers van zijn werk.

  Een bekend voorbeeld van zijn kunst is de BikiniBar: een paviljoen/buitenbar in de vorm van een vrouwenlichaam. Deze bar is de afgelopen jaren op meerdere plekken ingezet, waaronder het popfestival Rock Werchter. Deze zomer was het werk te zien in Lisse, als onderdeel van een tentoonstelling bij Kasteel Keukenhof.

  Op 5 november zal Van Lieshout door drie vrouwen van verschillende generaties geroosterd worden over zijn werk onder de titel 'ROAST Van Lieshout'. Filmer en schrijver Ine Poppe, journalist Tamar Stelling en bio-ethicus dr. Ellen ter Gast benaderen zijn werkproces allen vanuit een andere invalshoek. Het openingswoord van de avond wordt verzorgd door Birgit Donker, directeur van het Mondriaan Fonds.

  Beeldbepalers komt tot stand in samenwerking met het Mondriaan Fonds.

  debalie.nl/agenda/programma/beeldbepalers%3a-joep-van-lieshout/e_9756875/p_11674079/

  debalie.nl

  # vimeo.com/111047122 Uploaded 858 Plays 0 Comments

Jurienne Channel

Jurienne

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.