1. http://al-faedah.blogspot.com/2014/09/nubuwwat-rasul-saw-mengenai-fitan.html
  Sedutan syarah Sheikh Hamza Yusuf di Malaysia darihal beberapa ahadits fitan akhir zaman - dan tanda-tanda hari kiamat [Al 'Alamatus sa'ah]. Saya edit semula klip video dari channel Talk-Islam, dan menterjemahkan sedutan syarah Sheikh Hamza Yusuf di Malaysia kedalam Bahasa Melayu.

  Tiada rujukan hadits secara terperinci pada video asal maka saya telah menyenaraikannya di sini secara terperinci. Sedutan video diselang-selikan antara beberapa hadits dalam ceramah Sheikh Hamza Yusuf dan tidak mengikut urutan asalnya. Maka saya tandakan pada bahagian-bahagian klip yang untuk menunjukkan hadits yang berbeza digunakan pada klip-klip yang berkenaan.

  i. Hadits Atbaq - Ibnu Mas'ud radhiallahu 'anhu
  Hadits yang panjang, sila rujuk;
  http://al-faedah.blogspot.com/2014/09/hadits-atbaq-ibnu-masud.html
  ii. Hadits iPOD - Ibnu Majah
  iii. Hadits TV (Kal Hashir 'Udan 'Udan) - Hudzaifah radhiallahu 'anhu
  iv. Hadits Rambut Unta Parsi - Sahih Muslim

  2. Hadits iPOD - Ibnu Majah
  KITAB IBNU MAJAH - HADIST NO - 4010

  Telah menceritakan kepada kami Abdullah bin Sa'id telah menceritakan kepada kami Ma'n bin Isa dari Mu'awiyah bin Shalih dari Hatim bin Huraits dari Malik bin Abu Maryam dari Abdurrahman bin Ghanm Al Asy'ari dari Abu Malik Al Asy'ari, beliau mendengar Rasulullah s.a.w bersabda : Sungguh sebahagian daripada umatku akan meminum khamer, yang mereka namakan selain dari namanya, akan bernyanyi dengan para biduanita, dengan alat-alat muzik pada kepala mereka, lantas Allah akan menenggelamkan mereka ke dalam perut bumi dan Allah menjadikan daripada kalangan mereka bertukar menjadi kera dan babi. (RIWAYAT IBNU MAJAH)

  3. Hadits TV (Kal Hashir 'Udan 'Udan) - Hudzaifah radhiallahu 'anhu
  [Rujuk ke blog untuk rujukan sepenuhnya..]

  # vimeo.com/106921897 Uploaded

Tawakal5663

zain

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.