1. Out looking for jumping Salmon but no one there. Tried the 120 frame XAVC slowmotion on the water instead. Sigma 10mm fisheye and Sigma 120-300mm 2.8 lenses.

  The golden river is Varde Å on a day in winter. Lucky - found some shells from the River Pearl mussel. . Although the shells probably are nearly a hundred years old, they show that there are chances to find some non polluted mussels in that part of the river.

  # vimeo.com/82331859 Uploaded
 2. De blev sat ud for at pleje engene om sommeren - Exmoor hestene. Da de skulle hentes, ville de ikke med hjem. Nu går de på tredie vinter, derude i engene og hygger sig. Vinteren betyder intet, for de er skabt til det vilde liv i vest.
  Læs mere her: naturguide.dk/vildhestene-ved-skjern-aa-deltaet/

  Jeg var ude for at teste superslow på kameraet (PMW-F5 - 150 billeder i sekundet) men det virker ufattelig dårligt på så rolige væsner. Jeg havde håbet på at de vilde vildheste var lidt vildere med lidt galopperen rundt og blæst i manken.

  # vimeo.com/83715635 Uploaded
 3. Vandkraftværket i Holstebro stemmer Storåen op. Det betyder at laks, havørreder, helt og andre fisk samt lampretter ikke kan trække op i Storåen for at gyde. For at mindske generne har man lavet et stryg ved ringvejen i Holstebro. Desværre så fungerer det ikke optimalt. Ved elfiskeriet i åen nedstrøms vandkraftværket er der masser af laks - opstrøms skal elfiskerne være heldige af fange bare en enkelt laks. Alligevel kunne dagens check i fiskefælden afsløre store flotte laks der havder fundet stryget og gået i fælden. Havde vandkraftsøen i Holstebro ikke været der og åen havde haft frit løb, ville de store mængder af trækkende fisk, nedenfor vandkraftværket, kunne sprede sig længere op i åen og udnytte gydepladserne længere oppe i det store vandløbssystem. Elkraftværket skaber også store problemer for ynglen når den trækker i havet. Det er kun et fåtal der finder stryget. De fleste bliver suget fast på gitteret som holder skidt fra turbinerne.
  Der kunne med andre ord være mange flere laks i Storåen - og i havet - end i dag.

  # vimeo.com/80749645 Uploaded
 4. Havens banditter - men de er velkomne og superflotte fugle.
  Tillidsfulde er de ikke - men de har da til nød accepteret mit fjernstyrede kamera et par meter fra foderkuglerne. Det gør husskaderne ikke. Ved ikke hvordan jeg skal komme tæt på dem. De er allerede så småt i gang med at gøre kur til hinanden oppe ved reden i træerne - men de er bare væk når mit kamera er sat op i nærheden på et 7 meter stativ,

  # vimeo.com/60111198 Uploaded
 5. De butsnuede frøer samler sig, i det tidlige forår, i småsøerne for at parre sig og lægge æg. Gerne i vandhuller uden fisk og så lavvandede at solen kan varme vandet hurtigt op. Så kan haletudserne udvikle sig hurtigt.
  At det er en enlig han på filmen fra min havedam, er svært at se - desværre så forblev den enlig og forsvandt efter et par dages kvækken - så filmen blev ikke til mere - i år :)

  # vimeo.com/64762986 Uploaded

Nature from Denmark

Bo Skelmose Plus

All kind of stuff from the Danish nature.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.