SmagForLivet

 1. SMAGforLIVET er et center støttet af Nordea-fonden, der fokuserer på smag i både leg og læring. Vi bedriver forskningsbaseret formidling og formidlingsbaseret forskning om smag. Sammen besidder vi en stærk tværfaglig viden inden for smag, formidling, børn, læring, gastrofysik, og madlavning.

  Men hvad er smag i grunden? Hvordan bruger vi smag, når vi møder verden? Kan smagen give os et bedre liv? Og kan vi og vores børn lære noget nyt, hvis vi fokuserer på smagen i både leg og undervisning i skolen? Det tror vi på i SMAGforLIVET, og det vil vi gerne åbne danskernes øjne for. Med eksemplets kraft vil vi gøre smagen central, når vi spiser, og når vi lærer.

  Læs meget mere om SMAGforLIVET på smagforlivet.dk eller kontakt projektkoordinator Mikael Schneider, mikaels@memphys.sdu.dk.

  # vimeo.com/111207092 Uploaded
 2. Smag og Lær er en fælles indsats båret af 7 projekter støttet af Nordea-fonden. De 7 projekter er Smag for Livet, MIT kokkeri, Cooking Kids, Fars Køkkenskole, Madkundskab – en lærebog, Madkamp – DM i madkundskab og Haver til Maver. De 7 projekter samles på Bornholm til Folkemødet 2015 for at sætte fokus på madglæden i børnehøjde. I denne film kan du se, hvem vi er, og hvad vi gør.

  Mad er ikke bare næring og energi. Mad er bevidsthed, håndværk, smag, erfaring og glæde. Derfor kan det at lave mad, smage og eksperimentere skabe en lystbetonet og spændende hverdag for børn og unge.

  Smag og Lær udfordrer derfor politikere og meningsdannere på, hvad mad og smag kan bruges til i skolen og i hjemmet. Vi udfordrer børn i madlavning, tilsmagning og deres evne til at smide de voksne ud af køkkenet. Og vi udfordrer alles smagsmod.

  Børn og unge skal kunne ”dyrke” mad og smag alle steder. I skolen, i madkundskabslokalet, i hjemmet og i fritiden. Gennem eksperimenterende og involverende aktiviteter med fokus på mad, måltider og smag, får børn og unge rum og lyst til at lære, hvordan smag har betydning for det liv, vi lever.

  Læs meget mere om de 7 projekter på smagforlivet.dk, kbhmadhus.dk, farskoekkenskole.dk, havertilmaver.dk, madkamp.nu, madkundskab.dk, mitkokkeri.dk, nordeafonden.dk eller kontakt projektkoordinator Mikael Schneider, mikaels@sdu.dk.

  # vimeo.com/126237811 Uploaded
 3. Mie Thorborg Pedersen, specialestuderende og ansat ved Smag for Livet, forsker i vandmænds fysik og smag. Hun har været en tur i Sydkorea, hvor hun i den grad fik udfordret sit madmod.

  # vimeo.com/146875263 Uploaded
 4. Mie Thorborg Pedersen, specialestuderende og ansat ved Smag for Livet, forsker i vandmænds fysik og smag. Hun har været en tur i Sydkorea, hvor hun i den grad fik udfordret sit madmod.

  # vimeo.com/146875264 Uploaded
 5. # vimeo.com/112289750 Uploaded

SmagForLivet

Smag for Livet PRO

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.