1. Tràiler del documental 'Els valencians d'Amèrica', la quarta i última pel·lícula de la sèrie 'Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York. En esta ocasió, contem la vida dels que s'hi van quedar, tant dels arribats fins al 1920 com dels que se'n van anar en la postguerra o després. Entre ells i els seus fills, hem trobat soldats a Normandia o el Vietnam; beisbolistes i artistes famosos; obrers industrials a Connecticut; votants de Kennedy; i fins i tot una supervivent de l'11S a les Torres Bessones.

  # vimeo.com/168908233 Uploaded 487 Plays 0 Comments
 2. Entre el 1906 i el 1920, prop de 15.000 valencians, sobretot de la Marina Alta i la Safor, però també de les comarques veïnes i d’altres municipis més allunyats, van decidir emigrar al Canadà i als Estats Units. Fugien de la misèria i dels abusos. I per buscar el pa i el futur que ací no tenien no els va importar travessar l’Atlàntic i arribar a uns països de llengua estranya i cultura diferent. Molts van aconseguir el seu objectiu i quan van tornar, ho feien amb els diners suficients per comprar una casa i les terres que necessitaven per a sentir-se més lliures. Molts altres, però, es van topar el 1921, acabats d’arribar, contra una crisi econòmica que els va deixar sense faena, els va fer patir fam i els va obligar a tornar a casa sense un duro en la butxaca. Eixe és el contingut de Cap a la terra promesa (103 minuts) i Adéu, Amèrica (54 minuts), els dos primers documentals de la sèrie Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York. Disponible en versió original i també amb subtítols en anglés, en castellà i en valencià per a persones sordes.

  Durada: 53 minuts

  Guió i direcció: Juli Esteve.
  Imatge: Antoni Arnau i Esther Albert.
  Edició: Esther Albert.
  Postproducció: Antoni Arnau.
  Grafisme: Esther Albert.
  Locució: Gabriel Pareja.
  Traducció a l'anglès: Susan Belmonte.
  Disseny: Lucía Martínez.

  Uploaded 27 Plays 0 Comments
 3. Entre el 1906 i el 1920, prop de 15.000 valencians, sobretot de la Marina Alta i la Safor, però també de les comarques veïnes i d’altres municipis més allunyats, van decidir emigrar al Canadà i als Estats Units. Fugien de la misèria i dels abusos. I per buscar el pa i el futur que ací no tenien no els va importar travessar l’Atlàntic i arribar a uns països de llengua estranya i cultura diferent. Molts van aconseguir el seu objectiu i quan van tornar, ho feien amb els diners suficients per comprar una casa i les terres que necessitaven per a sentir-se més lliures. Molts altres, però, es van topar el 1921, acabats d’arribar, contra una crisi econòmica que els va deixar sense faena, els va fer patir fam i els va obligar a tornar a casa sense un duro en la butxaca. Eixe és el contingut de Cap a la terra promesa (103 minuts) i Adéu, Amèrica (54 minuts), els dos primers documentals de la sèrie Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York. Disponible en versió original i també amb subtítols en anglés, en castellà i en valencià per a persones sordes.

  Uploaded 111 Plays 0 Comments
 4. Tràiler de 'Cap a la terra promesa' i 'Adéu, Amèrica', els dos primers documentals de la sèrie 'Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York'. Conten l'emigració de prop de 15.000 valencians entre el 1906 i el 1920 cap al Canadà i els Estats Units, on es van dedicar sobretot a treballar en la construcció de vies de tren i carreteres i en les indústries de Nova York i Connecticut, que és on es van assentar principalment i on encara queden algunes comunitats, sovint ja molt integrades en l'entorn. El primer documental s'estrena a Dénia i a Gandia els dies 5 i 6 de novembre, respectivament. La sèrie es completarà l'any 2015 amb dos documentals més.

  Uploaded 1,431 Plays 0 Comments

InfoTV

InfoTV / xip multimedia PRO

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.