1. Na een intensief voorbereidingsproces ging de werkgroep Superdiversiteit van De Toekomstfabriek in juni op pad in Oostende. Een week lang verkenden medewerkers van Victoria Deluxe samen met Kif Kif, Pianofabriek en lokale partners het gebied in de omgeving van de Torhoutsesteenweg. We interviewden families met een migratieachtergrond, beleidsmakers en vertegenwoordigers van het middenveld. De verhalen illustreren in de eerste plaats de realiteit van de superdiversiteit: hoe diversiteit steeds diverser wordt. Een fenomeen dat sterk samenhangt met de toenemende migratie en de impact van moderne communicatiemiddelen.

  Deze reportage is een verslag van de boeiende gesprekken in Oostende. Superdiversiteit is een steeds wijder verspreid fenomeen dat eerder ook al in onder andere delen van Gent, Antwerpen en Brussel in kaart is gebracht. Met de keuze voor Oostende wilden we aantonen dat superdiversiteit geen grootstedelijk fenomeen is, maar een realiteit waar we meer en meer mee geconfronteerd worden. Inzicht geven in deze nieuwe realiteit staat voorop in de reportage, maar tegelijk willen we belangrijke uitdagingen die op ons afkomen niet uit de weg gaan. Aansluitend op de reportage organiseren we daarom een panelgesprek met vertegenwoordigers van het beleid en het middenveld.

  # vimeo.com/114119473 Uploaded 2,397 Plays 0 Comments
 2. # vimeo.com/114752651 Uploaded 13 Plays 0 Comments
 3. # vimeo.com/114754602 Uploaded 48 Plays 0 Comments
 4. # vimeo.com/114763747 Uploaded 74 Plays 0 Comments
 5. Op woensdag 9 oktober 2013 gaven de partners van De Toekomstfabriek onder het motto: ‘MEER DAN OOIT GELOVEN WE IN VERANDERING’ de aftrap van het 2de werkjaar. De komende twee jaren (2014 en 2015) wil De Toekomstfabriek inzetten op het opsporen, in beeld brengen en ontsluiten van alternatieve denk- en doesporen. We willen dus op zoek gaan naar denkers en doeners die een hoopvolle en toekomstgerichte visie en benadering hanteren.

  Op basis van twee publieksavonden willen we samen met burgers op zoek gaan naar de thema’s en onderwerpen waar rond mensen verandering verlangen en verwachten.

  Op woensdag 9 oktober gingen we met alle aanwezigen aan de slag rond de vraag: ‘Welke veranderingen acht jij op sociaal, economisch, ecologisch vlak mogelijk of noodzakelijk’?

  # vimeo.com/77506081 Uploaded 200 Plays 0 Comments

De Toekomstfabriek

Victoria Deluxe PRO

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.