1. DE WET VAN HET DORP
  De ‘Wet van het Dorp’ is een visuele vertelling over de grote impact van de landschappen en seizoenen op het leven in het
 landelijke Zwalm.
  De documentaire voert ons in het tempo van het dorp mee langs het authentieke gemeenschapsleven.
We maken kennis met een brede waaier van dorpsbewoners die ons met woorden en beelden inwijden in het leven in Zwalm.
We zijn getuige van tal van ontmoetingen tussen inwoners van Zwalm en zien hoe bereid men is om naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren.

  Beeld, regie en montage: Brecht Vanhoenacker
  Geluid: Koen Cannaert
  Interviews, research: Filip Loobuyck, Brecht Vanhoenacker
  Muziek: Philippe De Chaffoy
  2012

  # vimeo.com/104087935 Uploaded 170 Plays 0 Comments
 2. Uploaded 12 Plays 0 Comments
 3. Op aangeven van de directie en het personeel van RVT Het Heiveld wilden we met dit nieuw project op zoek gaan naar een optimalisering van het onthaalbeleid. Mensen die uit vrije keuze of noodgedwongen worden opgenomen in een rust- en verzorgingstehuis, staan voor een grote, finale ommekeer in hun leven. Deze beslissingen gaan gepaard met vele vragen en intense emoties want de vertrouwde omgeving wordt nu definitief achtergelaten. Daarom is het van groot belang dat deze overgang zowel op psychologisch als praktisch vlak zo goed mogelijk wordt opgevolgd. Via een documentaire wilden we in nauwe samenwerking met de ouderen, hun familieleden en het personeel van Het Heiveld dit opnameproces op een eerlijke, positieve en meergelaagde wijze presenteren.

  Artistieke leiding: Ellen Vermeulen Inhoudelijke omkadering: Luk Nys en Lynn Van Houtte Productie: Victoria Deluxe i.s.m. OCMW Gent

  Met de steun van: Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent en OCMW Gent

  # vimeo.com/112380116 Uploaded 275 Plays 0 Comments
 4. De documentaire Nu Nog Niet heeft het lied J’attendrais als vertrekpunt. Vele bewoners, tussen 44 en 106 jaar, in het tehuis zijn dementerend. In de realiteit zitten deze mensen wezenloos voor zich uit te staren. De meesten van hen zitten geestelijk gevangen in het verleden. Tijd vloeit voorbij, zonder dat deze mensen grip kunnen krijgen op hun bestaan. Voor hen, hun familie, vrienden en verpleging is het tedere waken, het geduldig wachten een dagdagelijks ritueel.

  De documentaire vertelt het verhaal van de bewoners als dat van de families en het personeel. De wachtenden en degenen op wie wordt gewacht. Een rollenspel dat in elkaar overvloeit tot enkel tijdloosheid overblijft.

  De spilfiguur van de documentaire is Mevrouw Piano. Een bewoonster die vorig jaar is overleden en die samen met haar herinneringen ook haar piano heeft achtergelaten. Aan de hand van herinneringen wordt ze letterlijk en figuurlijk geschetst. Mevrouw Piano is een leidraad die ons langs bewoners, familie en verhalen brengt.

  Filmregie, geluid en montage: Ellen Vermeulen
  Theaterregie: Luk Nys
  Technische ondersteuning: Ewoud Dutellie, Saïd Henareh
  Achter de schermen: Bie Gythiel, Hendrik Verellen
  Productieleiding: Ewoud Dutellie

  Met de steun van: RVT St-Jozef, Vlaams Audiovisueel Fonds, OCMW Gent, Federale overheid

  # vimeo.com/112380115 Uploaded 90 Plays 0 Comments
 5. Terwijl we dagelijks overspoeld worden door hevige beelden en opgefokte uitspraken over de toegenomen samenlevingsproblemen in wijken en steden, kozen cineast Brecht Vanhoenacker en Victoria Deluxe ervoor om een documentaire te maken die niet vertrekt vanuit een polemische of problematiserende benadering.

  We gingen niet op zoek naar drugsspuiten en kogelgaten.
  We plaatsten geen annonces om mistevreden burgers op te sporen.
  De complexiteit en diversiteit in de wijk waren en zijn een feitelijkheid.

  We trokken traag en langzaam door de wijk.
  De intimiteit van de kapsalons nodigde ons uit om even stil te staan.
  We genoten van de spontane interacties tussen verschillende mensen.
  Is het interessant om onszelf zo veel mogelijk weg te cijferen?

  Met de bedoeling om de perspectieven van de wijkbewoners zo sterk mogelijk in beeld te brengen. Als een meerstemmige symfonie met hier en daar een valse noot?

  Warme en intieme gesprekken tussen de kappers en hun cliënteel vormen de rode draad in de documentaire. De kleine maar doorleefde verhalen geven een universeel karakter aan het leven in de Gentse wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham.

  ‘Iets korter alstublieft!’ is een documentaire die ons via kleine en dagdagelijkse verhalen iets vertelt over de veranderingen en uitdagingen in de grotere wereld. Elke kijker zal voelen en ervaren dat je via een volkse manier iets groots over het leven kan vertellen!

  # vimeo.com/130335025 Uploaded 123 Plays 0 Comments

Documentaires

Victoria Deluxe PRO

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.