1. Een documentaire over clubliefde.

  BUFFALO FOREVER
  Voetbalclub KAA GENT aka 'La Gantoise' verhuisde in het seizoen van 2013-2014 van het roemrijke Jules Ottenstadion naar de Ghelamco Arena, een nagelnieuwe voetbaltempel aan de rand van de stad.
  Op dit scharniermoment, in de geschiedenis van deze club, draaiden Brecht Vanhoenacker en Victoria Deluxe een film over de clubliefde van 11 supporters.
  In 'Buffalo Forever' volgen we 11 zogeheten Buffalo’s tijdens dit historische voetbalseizoen  en onderzoeken we de impact van hun liefde voor KAA Gent op hun dagelijks leven en omgeving. We brengen 11 supporters in beeld die surfen op de golven van vreugde, verdriet, afscheid en hoop, ..

  regie, camera en montage: Brecht Vanhoenacker
  2de camera: Tourad Kane, Johnny De Jaegher
  geluid: Eneas Mentzel, Koen Cannaert, Ewoud Dutelie

  Muziek: Philippe De Chaffoy
  Concept: Dominique Willaert, Brecht Vanhoenacker
  ondersteuning: Victoria Deluxe
  Mixage: Gregory Carron
  Mogelijk gemaakt door Voetbal in de stad, KAA Gent, Victoria Deluxe.
  2013-2014

  # vimeo.com/93488618 Uploaded 8,820 Plays 1 Comment
 2. In de aanloop en nasleep van het WK voetbal in Brazilië ondersteunde Victoria Deluxe vzw een sociaalartistiek project in ‘Complexo do Alemão’, een groep van favela’s gelegen in het noordelijke gedeelte van Rio de Janeiro.

  Zes jongeren, verbonden met de werking van de plaatselijke ngo Raízes em Movimento leerden gedurende drie maanden filmen en monteren. Ze werden begeleid door de Braziliaanse cineast Gustavo Gelmini en procesbegeleidster Fabienne Haerinck. De jongeren kozen elk een personage uit hun omgeving aan de hand waarvan ze het verhaal vertellen over de favela’s, de stad en de manier waarop het WK voetbal een impact heeft op hun leven. Het eindresultaat is een documentaire met ‘de bal’ als metafoor voor alles wat met het WK kan worden verbonden: het straatvoetbal in de favela’s, voetballers als helden en voorbeeldfiguren, het protest en verzet van lokale bevolkingsgroepen …

  # vimeo.com/106361540 Uploaded 2,786 Plays 0 Comments
 3. Een Ensoriaanse mozaïek van gezinnen en drarries op een camping aan zee.

  Met SOMER brengt de sociaalartistieke organisatie Victoria Deluxe zijn eerste langspeelfilm uit. Ondersteund door coproducent Potemkino, verbleef de 50-koppige cast en crew in juli 2015 een maand lang op een camping aan de Belgische kust. Tien maanden later is de film te zien in de Gentse Sphinx Cinema. Een onvoorstelbaar avontuur!

  Over de film

  Gezinnen, jonge koppels en pubers zakken in de zomer van 2015 af naar een camping aan de Noordzeekust, al dan niet noodgedwongen. SOMER is een ontroerende feelgood movie, over hoe mensen op een veerkrachtige en humoristische manier omgaan met elkaars onhebbelijkheden en supporter worden van elkaars dromen.

  “Centraal in de film staat de zoektocht naar hoe gewone mensen, niet op een stereotiepe of karikaturale manier, maar wel op een existentieel verrassende manier kunnen worden neergezet.” zegt Dominique Willaert, regisseur van de film. 

  # vimeo.com/162047745 Uploaded 6,035 Plays 0 Comments
 4. # vimeo.com/87869830 Uploaded 214 Plays 0 Comments
 5. Palestina 2008: Occupation, apartheid and Hope!

  In september 2008 reisden Leen Van der Vorst en Dominique Willaert voor Victoria Deluxe mee met een groep Vlaamse “pelgrims” onder leiding van Ludo Debrabander van vzw Vrede. Met deze reis wil Victoria Deluxe in de eerste plaats de schrijnende situatie van de Palestijnse bevolking aanklagen en anderen hiervoor sensibiliseren.

  De opnames dateren dus van kort voor het uitbreken van de oorIog en in het licht van deze dramatische gebeurtenissen en de actuele situatie in de Gaza, is dit reisverslag een niet te missen filmisch document geworden.

  victoriadeluxe.be

  # vimeo.com/4309578 Uploaded 146 Plays 0 Comments

Trailers

Victoria Deluxe PRO

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.