1. Land Rover evenement: op de grens van Brabant, Zuid-Holland en Zeeland komen jaarlijks een groep van Land Rover vrienden een helpende hand toesteken bij het onderhoud van de Napoleontische forten. Dit jaar voornamelijk op fort Sabina. Mooi maar koud weer ('s ochtends: 2 graden C); dit jaar gelukkig geen wind. Zie ook: hellevegen.nl
  Video geschoten met GoPro HERO 3+ en Canon EOS 70D. Montage op een Apple Macbook Pro in iMovie '10.

  # vimeo.com/194242292 Uploaded 159 Plays 0 Comments
 2. Met de vrijwilligers van Fort bij Spijkerboor (stelling van Amsterdam) is begin november 2014 een bezoek gebracht aan het Belgische Fort Eben-Emael, dat behoort tot de fortenlinie rondom Luik.
  In de Tweede Wereldoorlog werd dit onneembaar geachte Fort ingenomen door stoutmoedig handelen en ludiek gebruik maken van de nieuwste technieken. De 6 uur durende rondleiding is teruggebracht tot 6 minuten video. 'Geschoten' met een GoPro Hero 3 'Silver Edition' (zowel film als foto), gemonteerd in Imovie op een Mac mini.

  # vimeo.com/111944810 Uploaded 159 Plays 0 Comments
 3. Ca. 40 Land Rovers hebben op zaterdag 23 nov. '13 vrijwilligerswerk verricht op 3 Napoleontische forten rondom het Hollands Diep / Haringvliet. Het betrof achtereenvolgens de forten Sabina, Buitensluis en 'de Hel'. De vrijdagavond daarvoor kwam al een aanzienlijk deel deelnemers bijpraten, BBQ-en en slapen rondom fort Sabina.
  'Hellevegen' vindt sinds 2010 jaarlijks plaats en dit is de 3e videoregistratie van dit evenement.
  De organisatie was in handen van lokale Land Rover enthousiastelingen, die inmiddels een groep vrienden en kennissen opgebouwd heeft in heel Nederland en Vlaanderen. Zie: hellevegen.nl

  Video gemaakt met een Sanyo PD1 Xacti (zuignap op voorruit) en met een Canon 1100D spiegelreflex camera (met EF-S 17-85 mm lens); veelal in samenwerking met een 1-poots statief. Videomontage op een Macmini (OS X Mavericks) in iMovie '11

  # vimeo.com/81944757 Uploaded 309 Plays 0 Comments
 4. Ca. 35 Land Rovers (ruim 40 mensen) hebben op zaterdag 24 nov. '12 vrijwilligerswerk verricht op 3 Napoleontische forten rondom het Hollands Diep / Haringvliet. Het betrof achtereenvolgens de forten Sabina, Buitensluis en 'de Hel'. De vrijdagavond daarvoor kwam al een aanzienlijk deel deelnemers bijpraten, BBQ-en en slapen rondom fort Sabina.
  'Hellevegen 2012' was een vervolg op eerdere edities in 2010 en 2011 (separate video), toen soortgelijk vrijwilligerswerk werd verricht rondom een of meerdere forten.
  De organisatie was in handen van lokale Land Rover enthousiastelingen, die inmiddels een groep vrienden en kennissen opgebouwd heeft in heel Nederland en Vlaanderen.
  Video gemaakt met een Sanyo PD1 Xacti (zuignap op voorruit) en met een Canon 1100D spiegelreflex camera; veelal in samenwerking met een 1-poots statief. Videomontage op een Macmini in iMovie '09.

  # vimeo.com/54316075 Uploaded 398 Plays 0 Comments
 5. Het Fort bij Spijkerboor behoort al bijna 100 jaar tot de Stelling van Amsterdam. Ontworpen als militair fort, bestreek het met haar unieke hoofdbewapening de gehele noordflank van de Stelling. Openstelling is op geselecteerde weekenddagen van voorjaar tot najaar, met extra open dagen in september, de Stellingmaand. Zie website: fortspijkerboor.nl
  Dit privefilmpje geeft het fort weer in het najaar van 2012, vlak voordat het 'in winterslaap' gaat.
  Video geschoten met een Sanyo PD1 Xacti videocameraatje; de automatische scherpstelling, belichting en beperkte lichtgevoeligheid bleek wel een beperking bij dit videoproject.

  # vimeo.com/52230977 Uploaded 226 Plays 0 Comments

Fortifications

Harry Woker Plus

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.