1. Op 21 januari 2012 stelde Peter Holvoet-Hanssen zijn laatste stadsgedicht voor: 'Aangespoeld in Oostende', een vaarwel aan Antwerpen en een groet aan de baren. De StadsPeter werd door de burgemeester van Oostende ontvangen aan de visserskaai waar een versregel werd aangebracht. In de Venetiaanse Galerijen werd de expo Zee- en stadsgedichten van Peter Holvoet-Hanssen, ontwerper Jelle Jespers en zeefotograaf Jo Clauwaert geopend en in kunstencentrum Vrijstaat O. werd tenslotte het prachtige boek Antwerpen / Oostende feestelijk voorgesteld, met optredens van o.a. Mira, Peter Theunynck en Les Musicaux.

  antwerpenboekenstad.be
  vrijstaat-o.be

  # vimeo.com/35570082 Uploaded 351 Plays 0 Comments
 2. Tot 8 januari loopt in het Letterenhuis een tentoonstelling van de zee- en stadsgedichten van Peter Holvoet-Hanssen. Stadsgedichten veroveren in Antwerpen niet enkel de harten van de mensen, ze veroveren ook de stad zelf. Peter Holvoet-Hanssen heeft gedurende twee jaar een avontuurlijke reis door de stad ondernomen (tot in Oostende toe). Zijn tocht wordt in deze presentatie zichtbaar gemaakt aan de hand van zijn Stadsgedichten. Holvoet-Hanssen wordt daarin bijgestaan door ontwerper Jelle Jespers en fotograaf en kunstenaar Jo Clauwaert die elk op hun manier vorm hebben gegeven aan de gedichten.
  Meer info op letterenhuis.be

  # vimeo.com/32916771 Uploaded 208 Plays 0 Comments
 3. # vimeo.com/25378591 Uploaded 713 Plays 0 Comments
 4. Peter Holvoet-Hanssen schrijft Stadsgedicht voor Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011 en stelt Yoni Sel aan tot JongerenStadsdichter

  # vimeo.com/21237017 Uploaded 158 Plays 0 Comments
 5. # vimeo.com/16869527 Uploaded 442 Plays 0 Comments

peter holvoet-hanssen / stadsdichter van antwerpen

jess de gruyter

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.