1. Wij zijn acht jonge fotografen die een nieuw samenwerkingsverband hebben opgestart. In een tijdsbestek van vier maanden maken wij beeld rondom acht thema’s. Woorden als ‘mutatie’, ‘tussenruimte’ of ‘lading zijn voor twee weken lang leidraad in ons werk. Na deze korte werkperiode komen we samen om het beeld te bespreken en aan de hand hiervan een nieuw thema te bedenken.

    Alle deelnemende fotografen zijn bezig met afstuderen of vers van academie.
    Dit relatief strakke format dwingt ons om op hoog tempo beeld te produceren en geeft ons tegelijkertijd de mogelijkheid om op een nieuwe manier geïnspireerd te worden. Gezien onze uiteenlopende achtergronden, benadert iedereen de onderwerpen op geheel eigen wijze. Ondanks dat we aan hetzelfde thema werken, komt er extreem divers werk uit. Beelden die indirect verband hebben met onze persoonlijke fascinaties, maar tegelijkertijd in dienst staan van een grotere gemeenschappelijke factor.

    Wij willen de uitdaging aangaan om al deze invalshoeken te verwerken in één expositie in de Kopse Kant van stichting Electron (Breda). Om alle beelden zo goed mogelijk te laten uitkomen, bekijken we per thema welke presentatievorm het beste aansluit. Zo vereist het ene thema bijvoorbeeld een ingetogen, fragile manier van presentatie terwijl anderen zich ervoor lenen om groots en bombastisch getoond te worden.

    Dit alles kost vanzelfsprekend geld en daarom vragen wij jullie hulp. Uiteraard dragen we zelf ons steentje bij maar we missen nog een budget voor prints, lampen en materiaal om de constructie te bouwen. Steunen kan al vanaf een klein bedrag en tegenover iedere donatie staat een leuke tegenprestatie. Helpen jullie ons om deze expositie een succes te maken?

    Uploaded 763 Plays 0 Comments

CROWDFUNDING

martha kamminga

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.