1. Pirjo Honkasalo har gjort en bländande vacker och känslomässigt knockande film om vad vi ger vidare till nästa generation, och hur vi gör det. Svensk biopremiär 21 februari 2014.

  # vimeo.com/86037805 Uploaded 60 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 2. Regi: Pirjo Honkasalo
  En fjortonårig pojke i en kvav betongförort till Helsingfors får några okloka lektioner i livskunskap av sin äldre bror, dagarna innan brodern ska in i fängelset. Pirjo Honkasalo har gjort en bländande vacker och känslomässigt knockande film om vad vi ger vidare till nästa generation, och hur vi gör det.

  # vimeo.com/86020179 Uploaded 94 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 3. Nya filmer med charmörerna Prick och Fläck. I deras värld är allt prickigt och fläckigt. Inte nog med att en av dem är täckt med fläckar och den andra är täckt med prickar, dessutom finns det ju prickar och fläckar överallt! Nu får vi följa med när Prick och Fläck bakar, de står bokstavligen på öronen, får vattkoppor, nya konstiga kliande prickar mitt i det prickiga och fläckiga. Och sist men inte minst ordnar de nyårsdisko.

  # vimeo.com/75752559 Uploaded 42 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 4. Tio-åriga Wadjda drömmer om en underbar grön cykel men i Saudiarabien där hon bor är det inte tillåtet för små flickor att cykla omkring på gatorna. Medan hennes mamma är upptagen med att övertyga pappan att inte ta sig en andra fru passar Wadjda på att försöka skaffa pengar så att hon kan köpa cykeln själv. I skolan är hon känd som en bråkmakare, så när hon anmäler sig till en tävling i Koranrecitation där priset är en summa pengar blir hennes lärare ganska förvånade.

  Filmen är regisserad av Haifaa Al Mansour, som är Saudiarabiens första kvinnliga regissör.

  Festivalpubliken på Göteborg International Film Festival 2013 röstade fram Den gröna cykeln (Wadjda) till bästa långfilm i tävlingen Publikens val.

  # vimeo.com/73780998 Uploaded 32 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 5. Nabil Ayouch (Ali Zaoua, m fl) är tillbaka med ytterligare en brutal skildring av det marockanska samhället. Yachine och Hamid är bröder och lever i ett av Casablancas fattigaste områden, härjat av sociala orättvisor. Livets skola är tuff; här förvandlas fotbollsmatcherna till slagsmål med dödlig utgång och bröllop till fylleslag, de två brödernas uppväxt kantas av motgångar. När den äldre brodern en dag grips av polisen och sätts i fängelse ser det till en början ut att bli räddningen för Yachine men Hamid återvänder och allt går snabbt utför…
  Filmen tävlade i kategorin Un Certain Regard i Cannes, 2012.

  # vimeo.com/73776557 Uploaded 39 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

Folkets Bio

Folkets Bio Plus

Trailer och filmer inom Folkets Bios distribution.

Browse This Channel

Shout Box

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels. Channels