1. DBC maakte voor het NTR programma Andere Tijden 'Help de Russen de winter door' Meer dan 20 miljoen gulden haalt de VARA op met de actie 'Help de Russen de winter door'. Het avondvullende programma in 1990 wordt gepresenteerd door Astrid Joosten, Peter Jan Rens en Sonja Barend (met bontmuts rechtstreeks vanuit Moskou). Vooral bedrijven tasten diep in de buidel; een gift betekent gratis reclame. Maar bij nader inzien blijkt de honger in Rusland wel mee te vallen en het ingezamelde geld gaat o.a. naar medicijnen.

  # vimeo.com/116167357 Uploaded 131 Plays 0 Comments
 2. Een fyra trein gekocht in Italie en volgens de NS te slecht is om mee te rijden. Vroeger kocht de NS vrijwel al zijn treinen bij Nederlandse fabrieken als Werkspoor. Treinen waarvan sommigen 60 jaar oud zijn en nog elke dag in actieve dienst zijn. Maar die treinindustrie ging in de zeventiger jaren ten onder, omdat ze de concurrentie uit het buiteland niet meer aankonden. Of was er meer aan de hand? DBC Media maakte voor NTR Andere Tijden een aflevering over dit onderwerp onder de titel "Treinen van Nederlandse bodem". Inlichten dbc-media.com. Info@dbc-media.com

  # vimeo.com/75496568 Uploaded 305 Plays 0 Comments
 3. De documentaire Het Witte Goud gaat over komst van de eerste kunstmest ,chilisalpter, naar Nederland. Het leverde de boeren grotere gewasopbrengsten op en dus veel rijkdom. Maar in de Atacama woenstijn in Chili stierven duizenden mijnarbeiders toen ze protesteerden tgen de erbarmlijke arbeidsomstandigheden. Film werd vertoond bij RTV-Noord, Andere Tijden en verscheen ook in een spaanstalige versie. Info: dbc-media.com Mail; info@dbc-media.com

  # vimeo.com/63396368 Uploaded 209 Plays 0 Comments
 4. Ze dachten dat de oorlog over was. Even na Dolle Dinsdag ging een grote groep verzetsstrijders met onderduikers op de foto in Benschop. Maar de bevrijding kwam nog niet en de groep werd verraden. Voor deze aflevering maakte DBC Media alle droneopnames.

  # vimeo.com/125892568 Uploaded 75 Plays 0 Comments
 5. Twee mislukte coups tegen koning Hassan II begin jaren zeventig zetten de gespannen binnenlandse verhoudingen in Marokko nog meer op scherp. Dat leidt ook onder Marokkanen in het buitenland tot verdeeldheid. Koningsgezinde gastarbeiders in ons land verenigen zich in de Marokkaanse belangenorganisatie ‘Amicales’, maar tegenstanders zien hierin de lange arm van het regime in Marokko. Uitgezonden op 19 november 2016 bij de NTR.

  # vimeo.com/192328926 Uploaded 66 Plays 0 Comments

GESCHIEDENIS

DBC MEDIA PRO

Voor het NTR televisieprogramma Andere Tijden maakt DBC Media regelmatig afleveringen

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.