1. Forty-three countries down, Hera Van Willick rides her bicycle across continents, fully self-supported. This is her journey and what she has learned along the way.

  # vimeo.com/237284378 Uploaded
 2. DUTCH MOUNTAIN FIETS FILM FESTIVAL
  Passie voor de Fiets
  dmff.eu

  Een heus Fiets Film Festival vindt plaats op 21 februari 2018 in de Royal bioscoop in Heerlen. Een must voor alle berggeiten, wielerfans, avontuurlijke fietsere en andere enthousiastelingen op de fiets!

  Als we het in Limburg over bergen hebben, bedoelen we vaak de steile hellingen in het Limburgse heuvelland. De Oude Huls, #Eyserbosweg, #Dodeman, #Keutenberg, #Cauberg en noem ze maar op; de ideale kuitenbijters voor fietsers die zich willen voorbereiden op de pittige cols in het hooggebergte. Haarspeldbochten en vergezichten. Hier, waar de bergen beginnen, komen je liefde voor de fiets en je passie voor de bergen samen. Niet voor niets komen elk jaar duizenden fiets liefhebbers naar de Limburgse Heuvels voor tochten als Limburgs Mooiste, Amstel Gold Race WK cyclo cross Valkenburg 2018 of een van de vele fiets routes van Visit Zuid-Limburg.

  Op woensdagavond 21 februari 2018 vieren we de passie voor de fiets in de Royal Bioscoop in Heerlen met twee filmpremières en presentaties van bijzondere gasten. Voor deze gelegenheid wordt een extra F toegevoegd aan het Dutch Mountain Film Festival - DMFF. Het Dutch Mountain Fiets Film Festival presenteert een avond vol grensverleggende avonturen en hartstochtelijke verhalen van enthousiaste fietsers; het kilometerbeest, de globetrotter en de koersdirecteur, de Nederlandse première van de film Pedal en de Limburgse première van Passie voorbij de Cauberg.

  Marcel Esser uit Heerlen houdt van lange afstanden fietsen, het liefst in de bergen. Afgelopen zomer schreef hij zich in voor de IncaDivide Race, een monstertocht van meer dan 3500 km met meer dan 63.000 hoogtemeters door de Andes. Dit zou zijn langste en zwaarste tocht worden, volledig self supporting, over hoge bergpassen en langs diepe ravijnen, vaak onverhard en soms zelfs worstelend door kniediepe modder. Maar na 2000 kilometer lag Marcel nog steeds op kop…
  Eén dag voor hij vertrekt naar Oman voor een korte (1000 km) ultra race vertelt hij in Heerlen hoe hij zich voorbereid op zulke tochten en hoe het afliep in Peru…

  Toen Hera van Willick negentien jaar was ging ze op fietsvakantie naar Duitsland. Wat een tiendaagse reis moest worden is uitgegroeid tot een leven op de fiets. Inmiddels heeft Hera op al haar fietsreizen over de hele wereld meer dan 45.000 kilometer bij elkaar getrapt. Zij en haar fiets zijn onafscheidelijk maar zelden in Nederland te vinden. Een toevallige ontmoeting in Canada en de film Pedal (2017) van Hera van Willick & Scott Hardesty over haar waren de aanleiding om Hera bij de eerste gelegenheid in Heerlen uit te nodigen. Dus op 21 februari 2018 in de mooiste bioscoop van Nederland, de Nederlandse première van #PEDAL in bijzijn van wereldfietser Hera van Willick.

  Vijf jaar lang brak oud-profwielrenner en koersdirecteur Leo van Vliet zijn hoofd over hoe hij de Amstel Gold Race spannender zou kunnen maken. Zijn passie voor de wielerklassieker en de Limburgse heuvels is fraai vastgelegd in de documentaire van filmmaker Carol Eyck van SPOT productions en wielerfotograaf George Deswijzen Jr. . De film Passie voorbij de Cauberg (2017) geeft een bijzondere en exclusieve kijk achter de schermen van de grootste #wielerkoers van Nederland. De Limburgse première moet natuurlijk plaatsvinden daar waar de bergen beginnen tijdens het DMFFF.

  Het Dutch Mountain Fiets Film Festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Dutch Mountain Film Festival - DMFF, Limburg crossborder cycling, Filmhuis De Spiegel Heerlen, Heerlen Fietst

  # vimeo.com/251122821 Uploaded 687 Plays 0 Comments
 3. Nederlandse voorpremière WHITE SUN (2016) & DMFF #8 Kick-off // 20 OKT '17 20u // Filmhuis de Spiegel
  INFO & TICKETS: dmff.eu
  WHITE SUN
  Regie: Deepak Rauniyar
  Met: Dayahang Rai, Rabindra Sigh Baniya e.a.
  89 minuten
  Producerende landen: Nepal, Quatar, Verenigde Staten, Nederland

  Chandra, een Maoïst die tegen het regime in Nepal heeft gevochten, wordt bij terugkomst in zijn geboortedorp allesbehalve met open armen ontvangen. Het ritueel waarbij zijn zojuist overleden vader de berg moet worden afgedragen om aan de voet gecremeerd te worden, legt de littekens bloot die de burgeroorlog heeft achtergelaten. Tien jaar burgeroorlog werd in 2006 in Nepal afgesloten. De zegevierende maoïstische rebellen stelden een nieuwe grondwet op waarin gelijkheid van alle burgers voorop staat. Maar argwaan en wrok slijten langzaam. En oude tradities, plus het kastensysteem en de vrouwenonderdrukking die daarbij horen, laten zich niet zomaar vervangen. Dat merkt voormalig strijder Chandra als hij na de dood van zijn vader terugkeert naar zijn dorp. Onderweg met het lijk naar de crematieplaats raakt hij slaags met zijn broer Suraj, waardoor de lijkbaar halverwege de berg strandt. Chandra zoekt hulp bij de politie, voormalige strijdmakkers en andere dorpelingen, maar vangt telkens bot. Regisseur Deeprak Rauniyar weet alles perfect in balans te houden. Het collectieve oorlogstrauma openbaart zich in persoonlijke wrijving, nationale politiek sijpelt in het dorpsleven. Met een hoofdrolspeler die half gelaten, half gefrustreerd de klappen opvangt.
  Info en tickets: dmff.eu

  # vimeo.com/234306836 Uploaded 54 Plays 0 Comments
 4. Info & Tickets: dmff.eu
  LAST BASE
  Regisseur: Aslak Danbolt
  Jaar: 2014
  Speeltijd: 15 minuten
  Taal: Noors
  Ondertiteling taal: Engels

  De Noorse regisseur Aslak Danbolt heeft langere tijd een groep basejumpers gevolgd voor een documentaire. De dood van een van hen was het uitgangspunt voor deze korte speelfilm, waarin twee jumpers boven op de Katthammeren (1200 meter) in West-Noorwegen de as van hun neergestorte vriend gaan verstrooien.
  De crew moest alle apparatuur de berg op slepen, waardoor Danbolt de indruk had dat hij aan een Fitzcarraldo-achtig project was begonnen. De omstandigheden werden nog zwaarder toen er boven opeens een sneeuwstorm opstak en de crew gedwongen werd vijf dagen op de berg te bivakkeren. ,,Het had soms meer weg van een poolexpeditie dan van een filmopname”, zegt Danbolt. Hij wilde vooral de spanning en stilte vangen van de laatste momenten net voor de sprong. Daar hoort geen filmmuziek bij, vindt de regisseur, alleen een zucht wind en, inderdaad, stilte. Die past goed bij de dreiging die langzaam toeneemt in de film, omdat er onweer op komst is en de twee vrienden het niet eens worden over of ze gaan springen of niet. Voor de een is het in ieder geval zijn laatste sprong, dat heeft hij zijn zwangere vrouw beloofd.
  Aslak Danbolt werkt nog aan een volwaardige speelfilmversie van Last Base, waarmee hij in 2014 afstudeerde aan de London Film School.

  # vimeo.com/194352141 Uploaded 110 Plays 0 Comments
 5. Info &Tickets: dmff.eu
  Regisseur: Bertrand Delapierre
  Jaar: 2016
  Speeltijd: 20 minuten
  Taal: Frans, Duits
  Ondertiteling taal: Engels

  De Noordwand van de Eiger is met zijn 1.800 meter een van de hoogste Alpentoppen en heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op klimmers. In deze pakkende korte film nemen berggidsen Lorenz Frutiger en Louis Laurent de kijker mee op een beklimming van die beroemde Noordwand. De zoektocht van deze professionals naar houvast op de steile wand wordt afgewisseld met historische beelden en interviews over eerdere beklimmingen. ‘Face to Face’ maakt je zo deelgenoot van de mythe van de Eiger. ‘De drang om te klimmen zit in ons DNA, om hogerop te komen en eens van perspectief te veranderen’.
  De Franse klimmer en ‘maker’ Bertrand Delapierre heeft verschillende bergfilms op zijn naam staan, waarin klimmen, ijsklimmen en vrij klimmen de hoofdrol spelen. Jaren na het overlijden van zijn klimpartner Marco Siffredi in de Himalaya maakte hij daar een prijswinnende documentaire over.

  # vimeo.com/193340118 Uploaded 281 Plays 0 Comments

Bergfilms || Mountainfilms

Dutch Mountain Film Festival Plus

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.