1. Pascal Peters, souschef van restaurant Vivendum te Dilsen-Stokkem, heeft op 6 oktober 2014 de titel “Eerste Kok van België 2015” in de wacht gesleept. Hij bereidde als hoofdgerecht Coq des Près met trappist van Achel, kalfszwezerik en viermaal schorseneren. De Prijs Prosper Montagné is een culinair topconcours waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok van het land. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagné.
  De andere finalisten waren Vincent Florizoone (chef-eigenaar van Restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort), Kevin Graf (chef-eigenaar van restaurant De Bakermat te Ninove), Bart Hoornaert (sous-chef van restaurant La Durée te Izegem) en Wim Van Hecke (sous-chef van restaurant Fleur de Lin te Zele).
  Tijdens de finale in hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge moesten de kandidaten drie gerechten klaarmaken:
  1. zeetong met citroengras, mosselen en peterselie of basilicum of koriander.
  2. ‘Coq des Prés’ (een biologische scharrelkip van bij ons) met een donker Belgisch bier van hoge gisting, kalfszwezerik en schorseneer.
  3. soezendeeg dat een Origine-chocolade van Belcolade met peer combineert.
  Peter Goossens, chef van driesterrenrestaurant ‘Hof van Cleve’, was Ambassadeur van deze 62ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Robert Van Landeghem, Voorzitter van de vzw en provoost Keukenchefs, stond in voor de coördinatie en het goede verloop van de wedstrijd.
  De titel “Eerste Kok van België” is officieel erkend door de minister bevoegd voor Middenstand bij wet van 13 mei 2009 en is exclusief voorbehouden aan de officiële meesterschapswedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné.
  http://www.club-prosper-montagne.be

  # vimeo.com/117042594 Uploaded 353 Plays 0 Comments

Club Prosper Montagné

Club Prosper Montagne

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.