1. Op de vroege zaterdagmiddag gaf Henriette Prast haar beste college over gedragseconomie en duurzame consumptie. Daarin vertelde zij precies hoe en waarom we kiezen zoals we kiezen als het gaat om consumptie.
  Zo legde ze onder meer uit dat keuzes op korte termijn in een heel ander hersengebied bepaald worden, dan de keuzes voor de lange termijn. Het wordt allemaal geregeld in onze prefrontale cortex.

  Ook introduceerde zij een nieuw systeem voor kantines, restaurants en vliegtuigmaaltijden: Carnivoor, geeft het even door!! om zo de prominente positie van de vleesconsumptie te ondermijnen en onze voedselconsumptie duurzamer te maken.

  # vimeo.com/30485780 Uploaded 195 Plays 0 Comments
 2. By ColdSun.eu
  Een filmische bewerking van de 4 mei lezing van Jan Terlouw, met beelden van het VPRO programma Nederland Van Boven.
  Een visuele ode aan vrijheid, gelijkheid en broederschap, met het Nederlands landschap als decor. Begeleid door het muziekstuk Canto Ostinato, gecomponeerd door Simeon ten Holt en uitgevoerd door Sandra en Jeroen van Veen.

  Regie en montage:
  Alessio Cuomo

  De voordracht van oud-politicus Terlouw werd op 4 mei 2014 voorgelezen tijdens de Nationale Herdenking in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Volledige voordracht:
  nos.nl/video/643927-terlouw-voor-vrijheid-voor-ons-lig-je-daar.html

  # vimeo.com/96992207 Uploaded 809 Plays 1 Comment

D66 Noord-Holland

D66Noordholland

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.