1. Fra år 410, hvor visigoterne indtog og plyndrede Rom, og de følgende mindst 1600 år har Europa været én stor slagsmark. Mange store mænd, inkl. Cæsar, Napoleon og Hitler, har forsøgt at samle kontinentet og omsider skabe fred. Men først med dannelsen af EU er drømmen gået i opfyldelse. Alligevel er ingen helt tilfredse, især ikke dem, man kalder ’folk’. De føler sig taget ved næsen, manipuleret og sat uden for indflydelse. Har de ret? Er utopien sunket i havet - eller er der stadig håb om at lave et nyt Atlantis?

  Medvirkende: Erik Boel
  Tilrettelægger og vært: Martin Spang Olsen
  Studieproduktion: Mediehuset København

  # vimeo.com/232636975 Uploaded
 2. Væksten i EU er pt. på omkring 1,7%, hvilket er alt for lidt til, at et kapitalistisk system kan overleve, siges det. Men, vi skal huske, at uanset hvor lille en faktor væksten vokser med hvert år, skal den lægges oven på det forgående år. Dvs. uanset hvad ender vi med en meget stejl kurve, hvor forurening, ressourceforbrug, vandmangel og klimaforandringer vil eksplodere.
  Desuden vokser gælden uanset hvad hurtigere end økonomien, og verden skylder allerede sig selv mange gange mere, end der findes af penge. For når økonomien vækster, vækster gælden altid mere.

  Medvirkende: Maria Gjerding
  Tilrettelægger og vært: Martin Spang Olsen
  Studieproduktion: Mediehuset København

  # vimeo.com/232636716 Uploaded
 3. I et demokrati er det svært at gøre noget uden folket, men EU er et fint eksempel på, at det åbenbart også er svært at gøre noget medfolket, for ingen almindelige pølsejordboer har indflydelse her. Og det er måske også ok, så længe, der er styr på sagerne, hvad der dog tydeligvis ikke helt er.
  De store firmaer står for 90% af al lobbyisme i EU, møder holdes for lukkede døre uden referat, miljøstandarderne sejler, og der snydes bravt fra alle sider. Ikke mindst fra dansk side, som vi nu erfarer.

  Medvirkende: Maria Gjerding
  Tilrettelægger og vært: Martin Spang Olsen
  Studieproduktion: Mediehuset København

  # vimeo.com/232636425 Uploaded
 4. EU har fået Nobels fredspris, men det har ikke forhindret EU-landene i at gå i krig mod alverdens nationer, som ikke havde angrebet dem, hvilket er i strid med både Folkeretten og de fleste landes grundlov – inkl. den danske. Hvor EU tidligere brystede sig af fredsmægling og konflikthåndtering, er vi nu en samling krigsførende nationer, der ganske vist vinder den ene krig efter den anden, men som har lidt sværere ved at vinde freden.

  Medvirkende: Cecilie Felicia Stockholm Banke
  Tilrettelægger og vært: Martin Spang Olsen
  Studieproduktion: Mediehuset København

  # vimeo.com/232636102 Uploaded
 5. # vimeo.com/224460487 Uploaded

TV fra en anden planet

Kanal 1 PRO

Programmets vært, Martin Spang Olsen, er tilfældigvis er fra en anden planet, men det bør ikke afskrække nogen. Ifølge ham selv kommer han med fred, og hans hovedopgave er at hjælpe jordboerne til at få styr på deres kriser, inden Jorden bliver ubeboelig.…


+ More

Programmets vært, Martin Spang Olsen, er tilfældigvis er fra en anden planet, men det bør ikke afskrække nogen. Ifølge ham selv kommer han med fred, og hans hovedopgave er at hjælpe jordboerne til at få styr på deres kriser, inden Jorden bliver ubeboelig. Efter den tid vil det nemlig være betydeligt sværere.
Ifølge den intergalaktiske aftale må rumvæsner udelukkende observere, inspirere og stille spørgsmål. Martin må således ikke løse kriserne selv – selvom det selvfølgelig ville være det hurtigste. Jordboerne må rydde op efter sig selv, det er en del af deres modningsproces.

Idé og tilrettelæggelse: Martin Spang Olsen, MSO-production
Producent: Mediehuset København

Browse This Channel

Shout Box

 • Peter Sønderby

  Hvorfor har jeg først opdaget disse udsendelser nu - virkeligt sublimt stykke arbejde - bedre end tv ;)

  by Peter Sønderby

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.