Bevrijdingsportretten

Voor het Joodse hospitaal van het kamp in Bergen-Belsen zochten de Britten in 1945 capabele artsen die al enige ervaring in het verzorgen van concentratiekampgevangenen hadden. Al op 15 april verstuurden zij een bericht naar Westerbork met de vraag of het daar nog aanwezige medische personeel zich voor deze taak wilde kwenen. Vrijwel de gehele medische staf, alsmede alle verpleegsters en verplegers, stemden in met het verzoek.

Tot de groep met vertrekkende medici behoorde Isidor Salomon Küttner. Dr. Küttner werkte vanaf het begin van 1943 in het ziekenhuis van kamp Westerbork.

Op 12 april 2015 is het 70 jaar geleden dat kamp Westerbork is bevrijd. Een website en tentoonstelling met Bevrijdingsportretten vertellen verhalen van mensen die in het kamp zijn bevrijd. Bevrijdingsportretten is een project van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

# vimeo.com/120141627 Uploaded 138 Plays 0 Comments

Bevrijdingsportretten

Kamp Westerbork Plus

Op de website bevrijdingsportretten.nl (onder constructie) vindt u verhalen van de mannen, vrouwen en kinderen die op 12 april 1945 in kamp Westerbork bevrijd werden. De portretten werden geschreven, geschilderd en gefilmd door onbekende en bekende…


+ More

Op de website bevrijdingsportretten.nl (onder constructie) vindt u verhalen van de mannen, vrouwen en kinderen die op 12 april 1945 in kamp Westerbork bevrijd werden. De portretten werden geschreven, geschilderd en gefilmd door onbekende en bekende Nederlanders met een duidelijke relatie met de persoon die zij geportretteerd hebben.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.