1. Bij een bedrijfsovername komt veel kijken. Van de voorfase naar overname toe, de aspecten van de bedrijfsovername zelf en de vervolgfase. Binnen deze fase onderscheiden een aantal stappen zich zoals de intentieovereenkomst, boekenonderzoek en de waarde van de onderneming. Maar ook de verwachtingen van de koper en verkoper moeten gemanaged worden. Al deze facetten komen aan de orde in deze masterclass 'De stappen naar bedrijfsovername'.

  Master tips:
  1. BEREID GOED VOOR
  » De verkoop of overname van je bedrijf is een intensief proces. Houd rekening met zo’n zes tot twaalf maanden, er van- uit gaande dat de onderneming dan al verkoopklaar is.
  2. WEES CREATIEF
  » Financiering vraagt vandaag de dag om een goede voorbereiding. Maar, belangrijker is het om creatief te zijn. Omdat de kredietkraan van banken maar half open staat, is het slim ook aan alternatieve financieringsvormen te denken.
  3. BLIJF INVESTEREN
  » Jouw onderneming wordt door potentiële kopers beoordeeld vanuit het toekomstperspectief: zit er ook de komende jaren nog muziek in? Investeren is daarom altijd investeren in de toekomst.

  # vimeo.com/118812994 Uploaded 33 Plays 0 Comments
 2. Is toezicht houden nieuwe stijl iets voor mij? Kan ik dat wel? Welke kwaliteiten heb ik er dan voor nodig? Wat doet een toezichthouder precies? Hoe word je toezichthouder?

  Dit zijn zomaar een aantal vragen van mensen die meer willen weten over toezicht houden en die overwegen om deze stap te zetten. Tijdens de masterclass ‘toezicht houden voor nieuwkomers’ geeft Het Centrum voor Commissarissen en Toezichthouders antwoord op deze vragen. Benieuwd naar wat er als toezichthouder van je wordt verwacht, welk ‘type’ toezichthouder je bent en wat voor soort toezichthouderschap of commissariaat het beste bij je past?

  # vimeo.com/119227234 Uploaded 0 Plays 0 Comments
 3. Op de arbeidsmarkt nemen mensen met een arbeidsbeperking structureel een achterstandspositie in. Om die onwenselijke situatie te doorbreken hebben de overheid en de organisaties van werkgevers en werknemers afgesproken om in 12 jaar tijd 125.000 extra banen te creëren en in stand te houden voor mensen die niet zelfstandig het wettelijk minimumloon kunnen verdienen. Binnen het MKB bestaan vaak nog veel onzekerheden over het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking. Dat vraagt namelijk om een andere organisatie van het werk én een andere bedrijfscultuur.

  Tijdens deze masterclass vertelt het UWV hoe u als MKB-ondernemer, op een bedrijfskundig verantwoorde manier, geschikte takenpakketten samenstelt voor mensen met een arbeidsbeperking.

  # vimeo.com/119226924 Uploaded 10 Plays 0 Comments
 4. Brandveiligheid kan voor ondernemers de nodige hoofdbrekers opleveren. Preventieve maatregelen kosten geld, maar is het dan ook op orde? Los van een vergunning, komen na inspecties mogelijk gebreken en daarmee gemoeide kosten naar voren. Daarnaast heeft een potentiële brand direct impact op de continuïteit. Tijdens deze masterclass introduceert Ascom, samen met Brandweer Haaglanden die deze systematiek mede heeft ontwikkeld, een APK voor brandveiligheid, waarmee onvoorziene kosten kunnen worden voorkomen. Hierbij wordt ook aangegeven hoe dit brandveiligheidskeurmerk door brandweer en verzekeraar worden bekeken en omarmt.

  # vimeo.com/119226555 Uploaded 5 Plays 0 Comments
 5. Organisaties zullen (nog) meer van flexwerk gebruikmaken, ook voor strategische activiteiten. Door de opkomst van internet is het werven van vast personeel al sterk veranderd. Zakendoen zonder intermediair is steeds beter mogelijk. Talent haal je binnen door het te herkennen en te verleiden. Dat zijn uiteraard ook de vaardigheden die nodig zijn voor het aantrekken van extern talent. HR, en met name de recruiter, is daarom de aangewezen partij om de voortrekkersrol te nemen bij de professionalisering van de externe inhuur. Wat zijn de vijf toptrends en waar vallen de grootste klappen?

  # vimeo.com/119225601 Uploaded 17 Plays 0 Comments

Ondernemersbelang

Xperwise

De masterclasses van het Ondernemersbelang

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.