1. Medlem af Europa-Parlamentet Ulla Tørnæs, Venstre drøfter temaet TTIP – den transatlantiske frihandelsaftale – med Jeanette Pålsson, CFO Ilse Jakobsen og Michael Hillmose, international chef, Dansk Mode og Textil.
  TTIP forhandles netop nu mellem EU og USA og Venstre er stærke tilhængere af en stærk aftale, hvor dansk mode og textil virksomheder for bedre eksport muligheder til USA.

  Medvirkende:
  Ulla Tørnæs, MEP Venstre
  Jeanette Pålsson, CFO Ilse Jakobsen
  Michael Hillmose, international chef, Dansk Mode og Textil

  Vært: Ole Stephensen

  Produceret og udsendt for: Kanal 1 og dk4
  Produktion: Mediehuset København, mediehuset-kbh.dk

  # vimeo.com/157899926 Uploaded
 2. Margrete Auken, medlem af Europa-Parlamentet for SF, besøger en københavnsk genbrugsplads og Amager Ressourcecenter, hvor hun drøfter affaldshåndtering plastikforurening med enhedschef i Københavns Kommune, Merete Christoffersen.

  På årsbasis bruger europæerne 100 milliarder plasticposer, der i vidt omfang bare bliver smidt i naturen.
  Endvidere flyder tonsvis af plastik hvert år fra Europas kyster og rundt ud i verdenshavene. En del af det ender i maverne på havfugle – fx og havskildpadder.

  Europa-Parlamentet vil nedbringe forbruget af plastikposer i Europa – gerne ned på 20 milliarder. Det er en ny begyndelse på vores måde at omgås affald, da det er første gang nogensinde, at Parlamentet tager stilling i denne sag.
  Plastik-direktivet skulle bidrage til at begrænse forureningen, men paradoksalt var det tæt på at blive skrottet af EU-Kommission.

  Vært: Ole Stephensen
  Produktion: Mediehuset København for Kanal 1

  # vimeo.com/126120117 Uploaded
 3. I et supermarked på Vesterbro i København mødtes det danske medlem af Europa-Parlamentet, Rina Ronja Kari, med Vagn Jelsøe fra den uafhængige forbrugerorganisation Forbrugerrådet Tænk for at drøfte forbrugerpolitik i en dansk og ikke mindst en EU-sammenhæng. I supermarkedet er tingene man taler om, varerne, tilgængelige på hylderne og situationen er én vi alle kender: der skal handles ind, men hvor godt bliver vi forbrugere oplyst og hvilken rolle spiller EU i denne sammenhæng?

  Medvirkende:
  Rina Ronja Kari, MEP, Folkebevægelsen mod EU
  Vagn Jelsøe, Vicedirektør, Forbrugerrådet Tænk

  # vimeo.com/113718717 Uploaded
 4. Programbeskrivelse: En oktoberdag besøgte det danske medlem af Europa-parlamentet, Morten Messerschmidt, en byggeplads på Østerbro i København for at høre noget om arbejdet, både de faglige og de mere fagretslige og politiske aspekter. Folkene på denne arbejdsplads, hvor en etageejendom skal faceaderenoveres, kender fra egen branche noget til et aktuelt emne, social dumping, og det er et naturligt emne under politikerbesøget, hvor det også bliver sat ind i en europæisk sammenhæng.

  Medvirkende: Morten Messerschmidt, MEP, Dansk Folkeparti, Louis Jacobsen, Murersvend

  Produktion: H0843 En dansker i Europa 3 Morten Messerschmidt

  # vimeo.com/113375551 Uploaded
 5. Programbeskrivelse: En dag kom det danske medlem af Europa-Parlamentet, Jeppe Kofod, på besøg hos den miljøvenlige trykkerivirksomhed KLS Grafisk på Avedøre Holme som inspiration til sit arbejde med bæredygtighed i parlamentet. Men hvordan hænger arbejdet i Europa-Parlamentet sammen med aktiviteterne i en dansk virksomhed? Det er et af flere spørgsmål, der vil blive besvaret i denne udsendelse.

  Medvirkende: Jeppe Kofod, MEP, Socialdemokraterne, Knud Erik Larsen, Adm. Direktør, KLS Grafisk, Kasper Larsen, Økonomidirektør, KLS Grafisk

  Produktion: MH0841 En Dansker i Europa 1 - Med Jeppe Kofod hos KLS Grafisk Hus

  # vimeo.com/113289092 Uploaded

En dansker i Europa

Kanal 1 PRO

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.