1. EU spiller en stor politisk rolle i vores hverdag. Derfor forsøger mange at påvirke EU i Bruxelles – ikke mindst en række store kendte danske organisationer. Ved at være permanent tilstede i Bruxelles forsøger de at påvirke EU-politikken og varetage danske interesser i EU. Hvem disse organisationer er, hvem der repræsenterer dem, og hvordan de arbejder, ser vi nærmere på i programrækken ”Danskere i EU’s maskinrum”.

  I dette program er Claus Larsen-Jensen taget til Bruxelles for at møde Dansk Industri, der er repræsenteret i Bruxelles med et kontor i den europæiske erhvervs- og arbejdsgiverorganisation Business Europe. DI varetager de erhvervspolitiske interesser for danske industrivirksomheder, mens de overlader arbejdsgiverrollen til Dansk Arbejdsgiverforening.
  Claus Larsen-Jensen møder Anders Ladefoged, der er underdirektør i Dansk Industri med ansvar for EU-politikken og hermed DI-kontoret i Bruxelles

  Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.

  produktion: dk4.dk

  # vimeo.com/180166455 Uploaded
 2. EU spiller en stor politisk rolle i vores hverdag. Derfor forsøger mange at påvirke EU i Bruxelles – ikke mindst en række store kendte danske organisationer. Ved at være permanent tilstede i Bruxelles forsøger de at påvirke EU-politikken og varetage danske interesser i EU. Hvem disse organisationer er, hvem der repræsenterer dem, og hvordan de arbejder, ser vi nærmere på i programrækken ”Danskere i EU’s maskinrum”.

  I dette program er Claus Larsen-Jensen taget til Bruxelles for at møde en repræsentant for Kommunernes Landsforenings kontor. Politisk konsulent Andreas Højbjerg Nielsen bliver blandt andet spurgt om, hvorfor Danske Kommuner og deres organisation KL er dybt engageret i EU-politik, og om de kan påvirke beslutningerne. Men også en række danske regioner har egne kontorer i Bruxelles. Central Denmarks EU-kontor er et samarbejde mellem Region Midtjylland og 19 kommuner fra regionen samt Aarhus Universitet. Claus Larsen- Jensen møder direktør Lars Holte Nielsen fra CDEU.

  Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.

  produktion: dk4

  # vimeo.com/180166457 Uploaded
 3. EU spiller en stor politisk rolle i vores hverdag. Derfor forsøger mange at påvirke EU i Bruxelles – ikke mindst en række store kendte danske organisationer. Ved at være permanent tilstede i Bruxelles forsøger de at påvirke EU-politikken og varetage danske interesser i EU. Hvem disse organisationer er, hvem der repræsenterer dem, og hvordan de arbejder, ser vi nærmere på i programrækken ”Danskere i EU’s maskinrum”.

  I dette program er Claus Larsen-Jensen taget til Bruxelles for at møde Landbrug og Fødevarer, der er repræsenteret i Bruxelles med et kontor, der har Annette Toft som direktør. Claus Larsen Jensen møder imidlertid også Eva Kjer Hansen, der på optagetidspunktet var minister for fødevare- og miljøområdet.

  Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.

  # vimeo.com/180166459 Uploaded
 4. EU spiller en stor politisk rolle i vores hverdag. Derfor forsøger mange at påvirke EU i Bruxelles – ikke mindst en række store kendte danske organisationer. Ved at være permanent tilstede i Bruxelles forsøger de at påvirke EU-politikken og varetage danske interesser i EU. Hvem disse organisationer er, hvem der repræsenterer dem, og hvordan de arbejder, ser vi nærmere på i programrækken ”Danskere i EU’s maskinrum”.

  I dette program er Claus Larsen-Jensen taget til Bruxelles for at møde Dansk Fagbevægelses EU-Sekretariat, der er fælles for organisationerne LO, FTF og AC.

  Claus Larsen-Jensen møder Thomas Heidener, der er leder af Dansk Fagbevægelses EU-Sekretariat, samt Kristina Aaltonen, der er leder af de danske uddannelsesorganisationers, DLI’s kontor i Bruxelles.

  Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.

  # vimeo.com/180166460 Uploaded
 5. Stine bosse kender mange som bestyrelsesmedlem i både store erhvervsvirksomheder og i kulturinstitutioner. Hun er imidlertid også formand for Børnefonden og ikke mindst for Europabevægelsen. Og det er i den sidste egenskab hun har de bedste forudsætninger for at være vært i dk4s programrække ”Europa i bevægelse”.

  Hvorfor er EU vigtig ikke mindst i den nuværende situation med store kriser i Europa? Hvad kan EU overhovedet gøre? Hvilken betydning har EU i vores hverdag? Hvornår er EU bare for meget, hvad kan den enkelte borger selv gøre, men hvad betyder alle udtrykkene som fx traktat og forbehold?
  Så mange og store er spørgsmålene og temaerne, som Stine Bosse stiller skarpt på i programrækken, og forsøger at besvare sammen med indsigtsfulde gæster, der spænder fra almindelige borgere til parlamentsmedlemmer og kommissærer.

  I dette program er det overordnede tema ”Hvad er EU?”

  # vimeo.com/180166461 Uploaded

dk4

Bideo PRO

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.